Affärsresenären_logga_2017_svart

Billigare och säkrare resor för resenärer

Pengar och pass sägs vara de två viktigaste sakerna att ha med sig när man ska resa. Men för de som reser oftare än andra, kan ett tredje föremål vara en god idé att ha med sig.  

- Ett kreditkort med bonusprogram och reseskydd, kan ge dig som resenär mycket fördelaktiga bonuspoäng vid exempelvis bokning av resor, eller andra typer av köp i samband resan. Beroende på vilken bank du väljer att ansöka hos får du olika förmåner utifrån deras bonusprogram. 

Vilka är fördelarna? 

Vid varje köptillfälle tjänar du automatiskt extrapoäng och bonusar genom flygbolaget eller den bank som har utfärdat kortet. 
Olika kortutgivare har, som tidigare nämnt olika bonussystem och erbjudande där du kan välja ett kreditkort som passar dig och dina behov bäst. Viktigt att tänka på är framförallt om du reser mycket med samma flygbolag, exempelvis SAS eller Norwegian – eftersom bonusprogrammen är skräddarsydda för respektive flygbolags resenärer.
Bonuspoäng du tjänar kan förslagsvis användas för att ta med din familj på en härlig skid- eller solsemester!

Bokar du dessutom resa och boende med ditt kreditkort, kan du erhålla allt ifrån avbeställningsskydd, bagageförsäkring, olycksfallsförsäkring samt reseförsäkring. Vilka kan vara till stor glädje för dig som reser mycket.
Låg ränta är också en följande trend hos samtliga långivare, som dessutom erbjuder avgiftsfria kontantuttag utomlands. 

Kortutgivaren kräver inte heller att du är bankkund hos dem sedan tidigare. Däremot kan du bli erbjuden ytterligare förmåner om du väljer att bli kund i deras bank, exempelvis: fri årsavgift första året, extra bonuspoäng etc. Se därför till att fördelarna inte har ett lägre värde än årsavgiften.

Bonusar

Vid bokning och betalning av resa med kreditkort får du ett antal bonuspoäng, i de flesta fallen tilldelas man som minst 1 bonuspoäng/krona, vissa banker utlovar högre eller paketerade bonussystem men erbjuder ungefär samma förmåner vid ett visst antal uppnådda bonusponäng. 
Detta kan till exempel röra sig värdecheckar hos utvalda företag, organisationer eller butiker, avgiftsfri uthyrning av bil, gratis hotellnätter, fri tillgång till flygplatslounges, fritt Wifi, eller andra gynnsamma shoppingfördelar. 
Bonuspoängen kan hos samtliga banker inte bytas mot kontanter. Därför är det viktigt att se till de bonusförmåner som erbjuds, då de är anpassade efter kunderna och resenärernas behov och livsstil. 

Försäkringar

En av de många fördelarna med att boka resa genom sitt kreditkort är de försäkringar som tillhör. Med försäkringar under resan kan du känna dig trygg om något skulle hända, betalar du en viss procent av det totala beloppet vid bokning av resa kan du tillgodose samtliga försäkringar. Men hur många procent du behöver betala är upp till alla kortutgivare. Vid ett avbeställningsskydd blir du inte skyldig att betala för hela resan om du får förhinder och avbokar inom en viss tid. Med en bagageförsäkring står resebolaget för de omkostnader av ett bagage som kommer bort eller blir försenat. Observera att alla bolag har olika priser vid bortkommet eller försenat bagage som är värd att kolla upp innan du väljer bank.

Olycksfallsförsäkring är också en väldigt trygg tjänst som ingår i de flesta köp via kreditkort. Detta täcker olyckor och ev. sjukhusvistelser samt tillkommande läkemedel.  
Försäkringarna gäller i de flesta fallen inte bara innehavaren av kreditkortet, utan också för maken, registerad partner, sambo samt barn som inte är över 23 år.

Sverigekredit är Sveriges enskilt största jämförelsetjänst av lån och krediter som används av över 20.000 privatpersoner och företagare varje månad.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter