Affärsresenären_logga_2017_svart

volvo LOCKAR

Tjänstebilsförarna vill helst köra svenskt, det visar LeasePlans årliga Tjänstebilsbarometer. Fyra av tio tjänstebilsförare föredrar att köra svenskt. Volvon är det märke som attraherar mest, medan de tyska konkurrenterna tappar i popularitet.

Volvon har länge varit en favorit hos tjänstebilsförarna och nu rycker den ifrån ytterligare i toppen. Så många som 40 procent uppger att de skulle välja Volvo som sin nästa tjänstebil. Därefter kommer de tyska märkena Volkswagen, BMW, Audi och Mercedes på rad. Det visar LeasePlans årliga Tjänstebilsbarometer, där 4 068 tjänstebilsförare har svarat på olika frågor om bilar och bilism.
- Vi märker att det finns en stor efterfrågan på Volvo hos tjänstebilsförarna. En förklaring är att Volvo genom sina nya modeller har lyckats väcka intresset hos fler förare, säger Lisa Midbrink, marknadsanalytiker på LeasePlan.
Sedan förra årets barometer har Volvos siffra ökat från 36 till 40 procent. Samtidigt har de tyska konkurrenterna blivit något mindre populära. BMW har minskat från 17 till 15 procent och Audi från 14 till 11 procent. 

Undersökningen
 

Märke Procent
Volvo 40 %
Volkswagen 18 %
BMW 15 %
Audi 11 %
Mercedes 6 %
Skoda 2 %
Ford 1 %
Toyota 1 %


Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget Detector på uppdrag av LeasePlan. Sammanlagt 4 068 tjänstebilsförare i Sverige svarade på undersökningen i november 2016.