Affärsresenären_logga_2017_svart

Antalet resenärer till och från Karlstad ökar

Nextjet har trafikerat sträckan Karlstad – Arlanda sedan 2012. Under 2015 och 2016 förändrades produkten och en rejäl satsning gjordes där antalet turer utökades. Marknaden har tagit emot satsningen väldigt väl och under ett och ett halvt år har produkten finslipats vad gäller tider och turer efter feedback från resenärer.

Effekterna av detta syns nu tydligt då statistiken för årets sista kvartal visar en tillväxt på över 10 %.
- Det är väldigt glädjande att se att antalet resenärer ökar och att fler ser fördelarna med att flyga. Nu när snön och det dåliga väglaget är ett faktum brukar dessutom fler välja flyget varför vi hoppas på en bra start på 2017. Vi har dessutom, under sista delen av 2016, ingått samarbeten med både British Airways och airBaltic vilket har stärkt produkten och möjligheten till vidareresande från Arlanda än mer. Vår förhoppning är att fortsätta växa inom affärsresandet men också att vi gemensamt ökar leisure resandet till- och från huvudstaden under 2017, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.
− Nextjet är oerhört viktiga för hela Värmland. Enkätundersökningar bland Nextjets resenärer från Karlstad visar att både Stockholm och möjligheten till vidareresande är avgörande. I den senast gjorda undersökningen ser vi att värmlänningarna reser till 20 olika inrikesdestinationer via Arlanda och hela 44 olika utrikesdestinationer. Toppar gör Luleå respektive Helsingfors; destinationer som skulle vara svåra att nå utan flyget, säger Carl Hallgren, sälj- och marknadschef på Karlstad Airport.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter