Affärsresenären_logga_2017_svart

Arlandabanan når 70 miljoner resenärer

Nu har 70 miljoner personer rest på Arlandabanan mellan Stockholm och Arlanda flygplats. Arlandabanan byggdes för att avlasta E4:an och för att bidra med miljövinster genom tågtrafik. I år väntas ytterligare cirka 6 miljoner resenärer välja tåget till och från flyget.

1994 beslöt den dåvarande riksdagen att en järnväg skulle byggas mellan Stockholm och Arlanda flygplats. Arlandabanan var ett miljöprojekt som skulle minska miljöbelastningen orsakad av personbils- och busstrafik.

- Skulle inte Arlandabanan finnas skulle bilköerna vara längre, utsläppen större och fler skulle behöva leva i osäkerhet om de hinner i tid till flyget, säger Per Thorstenson, VD Arlanda Express.

Idag utgör Arlandabanan det snabbaste, mest pålitliga och mest miljövänliga alternativet mellan Stockholm och Arlanda. Den största aktören på Arlandabanan, Arlanda Express, är även prisbelönade för sitt engagemang inom kundservice och mångfald.
 
- Vi har flertalet gånger utsetts till det företag som har de nöjdaste kunderna. Att vår service är i världsklass beror bland annat på att vi har rekryterat personal med olika kulturella bakgrunder som talar 25 språk, säger Per Thorstenson.

På Arlandabanan trafikerar förutom Arlanda Express även bland annat SJ och SL.
Arlandabanan öppnades för trafik år 1999.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter