Affärsresenären_logga_2017_svart

Nextjet storsatsar på Björneborg med två nya linjer

Efterfrågan på resor till och från Björneborg är stor både vad gäller Helsingfors och Stockholm. Staden har haft flygförbindelser med bägge städerna förut och det är utan tvekan en viktig del av stadens infrastruktur. Nextjet flög linjen till Stockholm så sent som 2014 och kommer nu tillbaka med en stabil lösning i ett nära samarbete med Visit Pori.

Trafikstart för linjerna är 24 april. Trafiken under veckodagar kommer att utgöras av sex flighter per dag till och från Helsingfors-Vanda och av fyra flighter till och från Stockholm-Arlanda. Under helgerna trafikeras bägge linjerna med varsin tur & retur på söndagen.

Tidtabellerna är anpassade för så väl resor med de två städerna som slutdestination som resor vidare ut i världen.
– Vi vet att vår nyhet är välkommen i Björneborg. Att vi nu startar linjen är för många ingen överraskning då vi och Visit Pori varit öppna med att vi sökt ett samarbete under en längre tid. Idag har vi skrivit avtal och kan därmed bekräfta att satsningen blir av vilket är väldig glädjande. Att ha en väl fungerande flyginfrastruktur är, för en stad som Björneborg, oerhört viktigt för att stimulera tillväxt och utveckling säger Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig för Nextjet.

Produkten och tidtabellerna är riktigt vassa så det känns extra kul att äntligen få komma ingång med lanseringen av flygtrafiken fortsätter Lindberg.
Biljetter är redan bokningsbara på nextjet.se eller hos din resebyrå och från Visit Pori säger man såhär.
– Vi välkomnar flygtrafiken med jubel. Björneborgsflygen har en enorm betydelse såväl för turister, enskilda resenärer och speciellt för näringslivet. Vi välkomnar alla till Björneborg! säger Anna Kyhä-Mantere, VD för VisitPori.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter