Affärsresenären_logga_2017_svart

The Circle

När Mae Holland blir anställd på The Circle, världens mest framgångsrika internetbolag, tycker hon att hon har fått sitt livs bästa jobb. The Circle länkar ihop användarnas personliga emails, sociala medier, bank och inköp med deras universella operativsystem och skapar en online-identitet och en ny transparant era. Mae blir ansiktet utåt och företagets taleskvinna men snart börjar hon förstå vidden av företagets ambitioner och konsekvenserna av deras tjänster.

Genre: Spännande drama/thriller
Biopremiär: 5:e maj
Regissör: James Ponsoldt
Skådespelare: Tom Hanks, Emma Watson, John Boyega, Karen Gillan och Bill Paxton.

aktuellt

Guardians of the Galaxy – Vol. 2

Uppföljare till den första filmen Guardians of the Galaxy. Hela gänget är tillbaka. Nu gäller det att nysta upp mysteriet kring Peter Quills föräldrar. Vilka var de?

Genre: Sci-fi och action
Biopremiär: 26:e april
Regissör: James Gunn
Skådespelare: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Michael Rooker, Sylvester Stallone, Kurt Russell m.fl.

Their Finest Hour

London år 1940. Nationen är hårt drabbad av andra världskriget och för att stärka moralen i hemmen sätter man sin tillit till propagandafilmer. Propagandaministeriet inser att filmerna behöver en kvinnlig touch och anställer Catrin Cole som ansvarig för den kvinnliga dialogen. Hennes konstnärlige man ser ner på hennes jobb, men Catrins fallenhet för arbetet uppmärksammas genast av den cyniske och stilige manusförfattaren Buckley.

Genre: Gripande drama
Preliminär biopremiär: 14:e april, förhandsvisa från 24:e mars
Regissör: Lone Scherfig
Skådespelare: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Helen McCrory, Jack Huston, Richard E. Grant

topp 3 - andra världskriget

Band of Brothers (tv, 2001)

En historia baserad på sanna händelser om de amerikanska soldaterna i Easy Company. Under seriens gång får en följa soldaterna från träningen i Georgia 1942 ända fram till Dagen D och nazitysklands fall.

Genre: Action, drama, historia
Producent: Steven Spielberg, Tom Hanks
Skådespelare: Damian Lewis, Michael Fassbender, Michael Cudlitz, Ron Livingstone, Donnie Wahlberg, Tom Hardy, David Schwimmer m.fl.

Krigets unga hjärtan (tv, 2013)

Det är sommaren 1941 i Berlin och på grund av kriget måste fem vänner skiljas åt. Kompisgängets bröder tvingas gå ut i strid på östfronten medan en annan tjänstgör som fältsköterska. De närmaste åren får en följa dem genom krigets misär och tragedier.

Genre: Drama, action, historia
Regissör: Philipp Kadelbach
Skådespelare: Tom Schilling, Volker Bruch, Katharina Schüttler, Miriam Stein, Ludwig Trepte m.fl.

Phoenix (2014)

Nelly har överlevt nazisternas koncentrationsläger men blivit så vanställd att hennes ansikte fått rekonstrueras med plastikkirurgi. I efterkrigstidens Berlin söker hon efter sin make, som även sägs vara den som angav henne.

Genre: Drama, historia
Regissör: Christian Petzold
Skådespelare: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter