Affärsresenären_logga_2017_svart

Premiär för Norwegian på Skellefteå Airport

Söndagen den 26 mars var det invigning av Norwegians nya inrikeslinje mellan Skellefteå och Stockholm, en av de största flygetableringarna som skett inom svensk inrikesmarknad på många år. För regionen innebär det att det för första gången sedan 2011 finns två flygbolag med reguljära avgångar från Skellefteå till Stockholm.
Skellefteå är en region som är i en stark tillväxtfas och totalt kommer Norwegian att erbjuda marknaden cirka 850 nya avgångar på årsbasis, motsvarande ca 320 000 nya flygstolar. Totalt rör det sig om en ökning mot dagens nivå på drygt 100 procent.
– Vi välkomnar Norwegian varmt till Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport, som ser ljust på framtiden. För Skellefteå som har en stor exportindustri och som just nu befinner sig i en omfattande investeringsfas är vinsterna av två flygbolag i form av förbättrade tillgänglighet till Stockholm större än bara värdet av bra biljettpriser, fortsätter Robert.
Norwegian kommer att flyga med tre dagliga avgångar från Skellefteå till Arlanda vilket inte bara ger utökade flygstolar till Stockholm utan även ger passagerare tillgång till bolagets linjer ut i Europa och övriga världen.
– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Skellefteborna möjlighet att flyga billigt till Stockholm i våra nya moderna flygplan med hög komfort och gratis WiFi. Med vårt globala nätverk och goda förbindelser från Stockholm kan de enkelt resa vidare ut i världen till någon av våra 150 destinationer i Europa, USA, Thailand, Mellanöstern eller Nordafrika, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter