Skärmavbild 2017-01-17 kl. 18.18.54

Resia expanderar till Danmark och Norge

Nu tar Resia sitt första kliv utanför Sverige och etablerar sin verksamhet för företagsresor i Danmark och Norge. Det innebär att Resias nordiska kunder kan få samma leverantör och avtalspartner för alla sina affärsresor. För Resia, som har en omsättning på cirka 3,6 miljarder kronor, är expansionen en stor satsning med målet att bli den främsta affärsresebyrån i Norden. Verksamheterna i Danmark och Norge startar den 1 april 2017.

– Det ska bli väldigt spännande att ta steget in i både Danmark och Norge. Tanken har funnits ett tag och nu var det dags att möta kundernas efterfrågan. Flera av våra avtalskunder har kontor i båda länderna – nu kan vi ge dem en bättre lösning och hjälpa till med alla företagsresor. Med expansionen kan vi fortsätta växa och ta marknadsandelar, säger Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Resia.

Ungefär hälften av Resias totala omsättning på 3,6 miljarder kronor kommer från företagsmarknaden. Företaget har utsetts till ”Sveriges bästa affärsresebyrå” hela åtta gånger i den oberoende undersökningen Business Travel Awards – Customer’s Choice. Nu vill man ta samma framträdande position på den danska och norska marknaden. Mette Milbaek, som ansvarar för Rejsefeber i Danmark, blir kontorschef för Resia Företagsresor i Köpenhamn. Expansionen innebär också att man kommer att behöva anställa några nya säljare.
– I Danmark finns det en stor marknad för en affärsresebyrå med fokus på både resor och möten. I Sverige är Resia Företag hyllade för sin breda kompetens, erfarenhet och stora innovationsförmåga. Nu ska vi bygga vidare på den framgången här i Danmark och erbjuda samma kunskap och service till de danska affärsresenärerna, säger Mette Milbaek.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter