Affärsresenären_logga_2017_svart

Affärsresenärens dilemma

One hand in the air for the big city, street lights, big dreams all looking pretty. No place in the world that can compare. Alicia Keys New York hit spelas upp för min inre när vi flyger in mot drömmarnas stad. Jag är på väg till New York för några dagars jobb och arbetspasset började redan i luften där jag fick dryga 40 minuter i cockpit, något ni kan läsa mer om på sidan XX.

Det här är mitt första besök i New York och jag ska balansera mina tre dagar med jetlag, jobb och förhoppningar om att hinna se någonting. En stad som jag drömt om att resa till så länge, men inte hunnit med. Det är ett ganska vanligt dilemma för en affärsresenär. Vissa platser pockar på så mycket mer uppmärksamhet än bara kontorsluft och ensamma kvällar på hotellrummet. Vad gör ni när ni reser? Mejla mig gärna. 

Det jag hann med utöver planerade jobb var bland annat ett besök i New Yorks tunnelbana, kul tänker ni, men det var så mycket bättre än jag trodde. Tunnelbanan i New York är lite legendarisk, det är en av de största tunnelbanorna i världen och har funnit i över 110 år. I början av året öppnade en ny linjesträckning med konst för miljoner dollar. Lite extra kul att se någonting som inte alla som hunnit till New York tre–fyra gånger före mig har sett. Har ni inte vägarna förbi kan ni spana in bildreportaget längre fram.

Sen kommer vi till något som jag skulle önska att vi inte behövde skriva om. Det där oundvikliga med att resa i tjänsten – säkerhet. Idag är resandet inte enbart en del av vardagen och kostsamt i form av missad sömn och oplanerade förseningar. Säkra resmål kan idag bli osäkra på ett par minuter – vad gör man då och hur har man som företag förberett sig för det otänkbara? SBTA:s Lotten Fowler skriver i det här numret om hur planering och övning är A och O för att klara sig igenom smärtsamma händelser och vikten av att ha koll på sina medarbetare.