Affärsresenären_logga_2017_svart

Airbnb lanserar ny funktion för affärsresenärer

Vi reser mer än någonsin tidigare över hela världen och tar tillvara på möjligheten till unika lokala upplevelser i förhållande till mer traditionella former av resor och destinationer. Denna trend visar sig också bland affärsresor. Gränsen mellan affärs- och nöjesresor suddas ut mer och mer i takt med att vi kombinerar affärsresor med exempelvis weekendresor. I själva verket innefattade fler än 50 procent av alla affärsresor genom Airbnb under 2016, en lördag.

Affärsresenärer vet vart de är på väg och vill inte tillbringa lång tid med att söka efter boende och område. De vill ha snabbhet, bekvämlighet och tillförlitlighet men samtidigt kunna uppleva staden de besöker. Med en nyligen lanserad funktion av Airbnb, för både stationära datorer och mobila enheter, kan affärsresenärer nu filtrera sökresultat för att endast visa de egenskaper som lämpar sig för just affärsresor. Detta gör det enklare och snabbare att hitta och boka det perfekta Airbnb-boendet.

Detta är en av anledningarna till medarbetare från fler än 250 000 företag, från över 230 länder och områden, använder Airbnb i kombination med sitt arbete. Endast under 2016 har antalet affärsresor på plattformen tredubblats. Och idag, är nästan 10 procent av alla bokningar på Airbnb jobbrelaterade.

Airbnb har infört en rad förbättringar för att göra det enklare och bekvämare att boka nästa resa.

• Ett nytt bokningsverktyg för tredje part, så både den anställde som hanterar resan, och den anställde som åker på resan kan beställa, göra ändringar i bokningen och kommunicera med Airbnb-värden kring boendet och dess omgivning.
• Nu kan du filtrera sökresultaten så att endast boenden med exempelvis självbetjäning för incheckningen visas. Detta innebär att gäster kan komma åt Airbnb-boenden med ett smartlock, låst nyckelfack, kodlås eller med bemannad entré dygnet runt.
• Kvitton har anpassats efter företag, vilket innebär att processen med utgifter också effektiviseras.
• Dessutom har Airbnb inlett partnerskap med affärsresebyråer.
• Airbnb har utökat antalet boenden som är lämpade för affärsresor, till fler än 150 000 globalt. Detta är boenden som har väsentliga faciliteter som uppfyller en affärsresenärs behov, såsom Wi-Fi, en arbetsyta och självbetjäning vid check-in.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter