Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegian lanserar ny direktlinje till Argentina

Norwegians globala expansion fortsätter med lansering av ny direktlinje mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. Det här blir Norwegians första destination i Sydamerika. 
– En milstolpe för Norwegian, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. 

Det första direktflyget mellan London Gatwick och Buenos Aires lyfter i februari 2018.
–Lanseringen av den nya linjen till Buenos Aires är en ny milstolpe för Norwegian och en viktig del i vår globala strategi. Det blir vår allra första linje till Sydamerika och markerar starten på bolagets expansionsplaner i Argentina, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. 

Norwegian i Argentina
Tidigare i år godkände Norwegians styrelse att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina. Norwegian har ansökt om drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras i slutet av året.

–Argentina är en väldigt intressant marknad med stora möjligheter. Dagens flygutbud i Argentina och Sydamerika är relativt begränsat. Därför ser vi fram emot att ge argentinarna billiga flygbiljetter, både inrikes- och utrikeslinjer inom en snar framtid, fortsätter Bjørn Kjos.

Om den nya linjen:
Med start 14 februari 2018 kommer Norwegian trafikera sträckan mellan London Gatwick och Buenos Aires. Buenos Aires-linjen kommer att trafikeras med bolagets 787 Dreamlinerplan. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter