Skärmavbild 2017-01-17 kl. 18.18.54

3x Hopp i spat

Du måste inte åka jorden runt för att hitta lugnet – vatten, rekreation och återhämtning går att få över hela Sverige. Ladda batterierna tillsammans och starta upp på nytt – här är några tips längs vägen.

Text: Annelie Englund Foto: Julio Chang och Dino Sundin

Falkenberg Strandbad
Det är en pärla mitt på västkusten. Ett hotell och spa kan väl knappast ha en bättre placering än vid havet där brisen gör luften frisk och härlig. The Retreat Club som är spadelen på hotellet Falkenberg Strandbad har flera gånger vunnit pris som bästa spaanläggning i Sverige. Här badar du med kristallkronor i taket och med inredning i guld och marmor. Havsbadsallén 2A, Falkenberg.

Hotell Tylösand
Det här är ett spa-hotell utöver det vanliga. De uppdaterar ständigt sitt spa och nu kan du hänga i poolen och titta på film – samtidigt. Och i poolen finns en bar för att köpa snacks. De satsar på ekologiska spa-behandlingar och du kan till och med få vara med och tillverka dina egna produkter som peeling och ansiktsmask. Tylöhusvägen 28, Halmstad.

Ystad Saltsjöbad
Precis vid stranden ligger spa-hotellet Ystad Saltsjöbad. Själva spa-delen kallar de för ”Salt Creek Spa”. Utsikten över bukten i södra Östersjön är svårslagen när du njuter av en härlig spa-weekend. Utomhus finns fyra stycken uppvärmda källor, på ovanvåningen finns relaxavdelningen som har både havsutsikt och ett rum med en värmande eldstad. Saltsjöbadsvägen 15, Ystad.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter