Affärsresenären_logga_2017_svart

I ett land av entreprenörskap

Många gamla bruksorter lider när industrier flyttar eller lägger ner. Det är synd på många sätt om man ser till Sverige som ett land större än Stockholm, Göteborg och Malmö. Men det som kommer nu är inte fy skam. Sverige är idag ett innovativt land som leder i utveckling och framåtanda inom många olika områden. Där enskilda entreprenörer brinner för att hitta lösningar på små och stora problem eller helt enkelt uppfinna saker vi aldrig trott att vi behövde. 

Mitt eget företag som jag under många år drev fick häromåret gå i graven för att jag aldrig riktigt blev den där drivna företagaren med rätt framåtlut och tillräckligt mycket jävlar anamma för att få det att blomstra. Däremot är jag otroligt glad för alla dessa idérika hjärnor som gjort mitt liv roligare och enklare. Som gett mig musik i telefonen, böcker att lyssna till och taxitjänster bara för att nämna några som jag använder idag. I det här numret av Affärsresenären har vi gjort ett nedslag bland några av våra främsta unga entreprenörer som fått en idé och vågat ta steget att förverkliga den. De berättar om alltifrån att ta klivet ut i ovissheten till vilken affär som varit deras bästa… Vi pratar miljonbelopp.

I det här numret har jag även pratat med en politiker som tagit ett stort kliv från sin tuffa start i partitoppen till en folkkär partiledare, som enligt mätningarna har ett högt förtroende hos väljarna. För mig, som träffar många människor i olika roller med olika storheter inom alltifrån företag till kändisskap så var detta lite extra kul. Oavsett var man står politiskt var det ett möte som hade båda de parametrarna och dessutom bjöd på ett intressant samtal. Vi pratade om alltifrån föräldrarollen, våra döttrar är ungefär lika gamla, till företagande och de stålbad hon mötte under sina första år. Hoppas även du gillar intervjun.

Hoppas att ni haft en underbar sommar och att ni är laddade för en höst med spännande jobb och nya utmaningar.

Trevlig läsning!

Annelie