Affärsresenären_logga_2017_svart

Fyndläge för ressugna när flygbolagen rear ut sina platser

Skolorna har startat, de flesta är tillbaka på sina jobb och vardagen rullar på. Då passar flygbolagen på att gå ut med riktigt prisvärda resor världen över. Dessutom är det fyndläge på sista minuten-resor i chartervärlden där priserna i många fall halverats mot bara för några veckor sedan. I slutet av augusti är utan tvekan en av de bästa perioderna på året att inte bara resa utan även boka kommande resor, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

– Under sommaren har vi sett ett stort intresse för utlandsresor, vissa dagar hade vi så högt tryck i butikerna och på nätet att det kunde vara svårt att hitta en resa över huvud taget under de datum kunderna önskade åka. Nu i slutet av augusti är det definitivt läge att fynda. Vi ser sista minuten-resor som ligger runt tusenlappen för en vecka och reguljärflyg till andra sidan jordklotet för runt 8000 kronor. Just nu pågår stora flygkampanjer hos i stort sett alla de stora flygbolagen men vill du fynda gäller det att vara snabb, det är först till kvarn som gäller, menar Lina Eklund, PR-specialist på Resia.
SAS mycket framgångsrika flygkampanj med 1 000 000 billiga flygresor erbjuder flyg till bland annat Prag för bara någon hundralapp, Thai Airways till Sydney för runt 8000 kronor och Norwegian till New York för strax över 1500 kronor. Men det gäller att skynda att fynda, SAS kampanj avslutas redan 24 augusti. När det gäller sista minuten-resor kommer du i dagsläget till Grekland, Spanien och Kroatien för under 2000 kronor inklusive en veckas boende. 

– Jag skulle rekommendera alla som vill ha en prisvärd semester att spara en semestervecka eller två nästa år att ta ut under senare delen av augusti. Inte nog med att priserna halveras, du kan dessutom njuta av behagliga temperaturer både i luften och i vattnet, du slipper trängas med andra skandinaver och du har en underbar semester att se fram emot när alla andra går tillbaka in i ekorrhjulet. I september, som blivit något av en ny högsäsong höjs priserna igen och du sparar inte längre lika mycket pengar på att resa då. Tänk också på att om du tänkt resa bort över jul är det hög tid att boka nu, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.
– Efterfrågan på sol och bad just nu koncentreras till Kroatien, Mallorca och de grekiska öarna. När det gäller reguljärflyg är det kommande vinter och resmål lite längre bort som gäller, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter