Affärsresenären_logga_2017_svart

Rekordbokningar inför höstlovet – hit reser svenskarna

En sommar med tidvis kallt, blåsigt och regnigt väder har lett till stort intresse för utlandsresor. Reslusten inför höstlovet är därför ovanligt stor. Helst spenderar svenskarna höstledigheten i London, medan Lissabon och Paris är de städer dit bokningarna ökar mest. Det visar ny bokningsstatistik från Ticket Privatresor.

- Sommarens ostadiga väder har lett till nya rekordnivåer inför höstlovet med en bokningsökning på 25 procent jämfört med samma period förra året, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.
Många svenskar väljer att mota bort eventuellt höstdeppigt humör med en utlandsresa. Allra flest reser till London, som med en ökning av bokningarna på 12 procent petar ner förra årets toppdestination Gran Canaria. London har alltid legat högt upp på listor över mest bokade resmål, men har nu stigit ännu mer i popularitet efter Brexit-beslutet och pundets försvagning mot kronan. New York, där dollarn har blivit mer fördelaktig för svenskar, lockar många svenskar över Atlanten och hamnar på plats 3 över mest bokade destinationer under höstlovet.
Årets raket Lissabon, som förutom med sin charm också har många stränder och härliga utflyktsmål inpå knuten, fortsätter att locka svenska resenärer och ökar kraftigt sina bokningar (+132 procent). Den portugisiska huvudstaden står tillsammans med Paris, som ökar med drygt 152 procent, för höstlovets största bokningsökningar.
- Lissabon har verkligen vunnit svenska resenärers hjärtan. I oktober bjuder den vackra, mysiga staden dessutom på behagliga temperaturer. Med närhet till stränder och mindre utflyktsorter som Cascais och Sintra är det verkligen ett resmål för alla smaker och önskemål, säger Katarina Daniels.


Hit reser svenskarna på höstlovet

1. London (2)
2. Gran Canaria (1)
3. New York (3) 
4. Malaga (4)
5. Teneriffa (5)
6. Paris (ny)
7. Dubai (7)
8. Lissabon (ny)
9. Barcelona (6)
10. Rom (8)

Källa: Ticket, resor över höstlovet vecka 44, bokat t o m 25 augusti

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter