Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegian och easyJet ingår samarbete

Norwegian och det brittiska flygbolaget easyJet har ingått ett samarbete som innebär att Norwegians långdistanslinjer kommer att finnas till försäljning i easyJets nya bokningstjänst «Worldwide by easyJet». Den nya tjänsten innebär att easyJets kunder kan beställa vidareförbindelser med Norwegians långdistanslinjer i en och samma beställning.

EasyJet är Europas näst största lågprisbolag med över 800 kortdistanslinjer i 31 länder. Bolaget har idag lanserat en ny beställningstjänst, «Worldwide by easyJet», som ger passagerare möjlighet att kombinera en easyJet-flygning med långdistanslinjer från andra flygbolag som bland annat inkluderar Norwegians ständigt växande långdistansnätverk till USA, Asien och Sydamerika.

«Worldwide by easyJet» kommer till en början vara tillgängligt på linjer från London Gatwick men planen är att tjänsten även ska finnas på andra stora flygplatser i Europa inom en snar framtid. Norwegian erbjuder i dag 13 långdistanslinjer från Gatwick; 11 till USA samt Singapore och Buenos Aires.

– Vi vill göra det möjligt för alla att flyga. Det är därför mycket glädjande att vi ingår ettsamarbete med easyJet. Många av Norwegians passagerare har vidareförbindelser med våra långdistanslinjer och ett initiativ som «Worldwide by easyJet» ger resenärerna ännu fler valmöjligheter till konkurrenskraftiga priser, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

–Drygt 1,2 miljoner easyJet-kunder har vidareförbindelser från London Gatwick så det finns ett stort behov av en bokningstjänst som gör processen enklare för passagerarna. «Worldwide by easyJet» innebär att vi får tillgång till en ny, stor kundgrupp och de flygbolag som vi har ingått samarbete med har olika och globala nätverk. Även om den nya tjänsten endast erbjuds på linjer från London Gatwick så ser vi även på möjligheten att expandera till andra europeiska flygplatser, säger Carolyn McCall, koncernchef på easyJet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter