Affärsresenären_logga_2017_svart

Succé för delning av bilar i Europa – nära en miljon européer väljer DriveNow

Bildelningsföretaget DriveNow expanderar till ytterligare en marknad i Europa, Portugal. Nu kan svenskar dela bil i tretton storstäder i Europa: Stockholm, Berlin, Bryssel, Düsseldorf, Hamburg, Helsingfors, Köln, Köpenhamn, Lissabon, London, Milano, München och Wien.BMW och Sixts bildelningstjänst DriveNow växer och går in i Portugals huvudstad Lissabon, som blir den trettonde DriveNow-staden i Europa. I dagsläget körs över 5900 DriveNow-bilar på Europas gator och statistik visar att varje bildelad bil ersätter upp till sex bilar på gatan. En av tio användare, det vill säga nära 100 000 européer, har redan valt att sälja bilen och börjat bildela med DriveNow - något som både bidrar till minskat trafiktryck och mindre utsläpp i Europas storstäder.

I Lissabon finns över 200 BMW- och MINI-bilar tillgängliga att ta direkt på gatan eller på flygplatsen: 3- och 5-dörrars MINI Cooper, MINI Clubman, BMW 1-serien och elbilen BMW i3. Verksamhetsområdet i Lissabon utgör 48 kvadratkilometer.

- Bildelningen öppnar upp för nya sätt att resa, att bildela med DriveNow kostar bara när du använder bilen och medlemskapet gäller i hela Europa. Allt ingår i minutpriset - parkering, försäkring och bensin. Du plockar enkelt bilen direkt där du är eller vid flygplatsen och lämnar den på gatan vid hotellet, säger Fredrik Ellsäter, vd på DriveNow Sverige.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter