Affärsresenären_logga_2017_svart

Game of thrones

Sjunde säsongen har precis visats och Game of Thrones-febern drabbar bara fler och fler. Kan du inte riktigt få nog av de många vändningarna, karaktärerna och miljöerna så finns alltid möjligheten att resa i seriens spår.

Alcázar de Sevilla, Spanien (Water Palaces of Dorne)
Här är den rätta platsen att föreställa sig Water Gardens i Konungariket Dorne. Alcázar de Sevilla har på ett magiskt sätt förvandlats till det palatsliknande Martell i huvudstaden Lanza del Sol.

Plaza de toros de Osuna, Sevilla, Spanien (Arena of Meereen)
Tjurfäktningsarenan Osuna syns på tv-skärmar runt om i världen och är en av Sevillas främsta landmärken och även centrum för en av seriens största scener – och en av de dyraste inspelningarna i tv-historien!

Den romerska bron, Cordoba, Spanien (Long Bridge of Volantis)
Den majestätiska romerska bron i Cordoba är den långa bron Volantis i Game of Thrones. Scener som innehåller denna unika bro har spelats in med flera kameror och även en drönare för att få den att se ännu längre ut.

Aït-Ben-Haddou, Marocko (Yunkai och Pentos)
Följ i Daenerys Targyens fotspår genom Slaves Bay och de fria städerna i verklighetens Ait-Ben-Haddou, en befäst stad belägen cirka 100 km söder om Marrakech. Den har ett majestätiskt läge på en kulle och utsikt över en öken och dess antika utseende.

Essaouira, Marocko (Astapor)
Game of Thrones-staden Astapor ligger söder om Yunkal, men den verkliga Essaouira ligger vid Marockos Atlantkust. Stadens landmärke är dess murar som gör den fiktiva Astapor oerhört kännetecknande. Till skillnad från seriens Astapor är den verkliga Essaouira känd för en mer avslappnad atmosfär.

Grjótagjá, Island (Thermal Spring eller "Jon and Ygritte's kärleksnäste")
Grjótagjá är en liten lavagrotta nära Mývatn på nordöstra Island. Medan utsidan är täckt av snö och is når vattnet här temperaturer på upp till 50 grader.

Vatnajökull (North of the Wall)
Detta stora fjällområde på sydöstra Island bildar Europas största glaciär, Vatnajökull, som ligger i Europas största nationalpark, 13 600 kvadratmeter stor. I Westeros är Vatnajökull ”Landet bortom muren”.

Thingvellir National Park
Thingvellir National Park är ett av UNESCO: s världsarv och det var här som Alþingi – det isländska parlamentet – grundades år 930. Nationalparken är också inspelningsplatsen för Aryas och Sandor Cleganes resa från by till by i Westeros.

Dubrovnik, Kroatien (King’s Landing)
Det officiella sätet för kungarna i Westeros: Kings Landing, spelas in i Dubrovnik. Det är inte konstigt att denna monumentala stad valdes för att vara en av Westeros med sina spektakulära miljöer.

Lovrijenac-fortet Kroatien (The Red Keep)
The Red Keep, hjärtat av Kings Landing, är egentligen Lovijenac-fortet som ligger vid kusten utanför Dubrovnik på en 37 meter hög klippa.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter