Affärsresenären_logga_2017_svart

​MTR Express siktar på fortsatt tillväxt genom samarbete med Västtrafik

MTR Express växer i rask takt och nu hoppas företaget att nå ännu fler pendlare genom samarbete med Västtrafik. Från den 1 oktober kan Västtrafiks kunder med Regionen Runt Xtra 30 dagar-biljetter använda dessa på MTR Express tåg mellan Skövde och Göteborg.

Sedan mars 2015 kör MTR Express snabbtåg mellan Göteborg och Stockholm med stopp i Herrljunga, Skövde och Södertälje Syd. Tillväxten i Västsverige går snabbt för MTR Express, där exempelvis resandet till Skövde ökade med 70% det första första halvåret 2017 mot samma period 2016. Från den 10 december utökar MTR Express antalet avgångar och börjar även stanna i Alingsås.

Nu inleder MTR Express ett samarbete med Västtrafik med målet att växa ytterligare i Västsverige. Från och med den 1 oktober kan Västtrafiks kunder resa med biljetten Regionen Runt Xtra 30 dagar på MTR Express tåg mellan Skövde och Göteborg. Det innebär upp till 51 nya avgångar varje vecka i båda riktningarna.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med MTR Express. Det innebär att vi kan erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av snabba resor mellan Göteborg och Skövde, säger Torvald Svahn, biträdande affärschef på Västtrafik.

Västtrafik har cirka 17 000 kunder per år som reser mellan Skövde och Göteborg på Region Runt Xtra-biljetten. Det tar 70 minuter att åka MTR Express mellan städerna, vilket ger 15 minuter kortare restid än regiontågen. Tågen gör bara ett uppehåll på vägen i Herrljunga eller Alingsås.

– Vi ser mycket fram emot att välkomna alla pendlare med Regionen Runt Xtra-biljetter till MTR Express och därmed fortsätta vår snabba tillväxt i Västsverige. Med detta samarbete hoppas vi att ännu fler pendlare mellan Skövde och Göteborg hittar till oss och att de också får upp ögonen för oss som ett punktligt, prisvärt och bekvämt alternativ för resor till Stockholm, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

För att resa med MTR Express behöver den som reser med en Regionen Runt Xtra 30 dagar-biljett boka en sittplats på mtr.se innan avresa. Detta görs genom att ange numret på Regionen Runt Xtra-biljetten som värdebeviskod.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter