Affärsresenären_logga_2017_svart

Campfire

Den 1 september slog Stockholms nya signaturhotell upp portarna, Downtown Camper by Scandic. Hotellet ligger på Brunkebergstorg, Stockholms nya hotellkluster mitt i city. Till hotellet hör restaurangen Campfire som man når både från den egna entrén från gatan och genom hotellet.

För restaurangen står branschprofilerna Johan Mata, beverage manager, som bland annat jobbat på Scandic Anglais och Råkultur och Claes Benediktsson, kökschef, som närmast kommer från tjänsten som kreativ köksmästare på Scandic Continental.

Den nya restaurangen presenterar sitt koncept som comfort food. Menyn sägs vara fylld med mat som ligger oss varmt om hjärtat, som väcker minnen till liv eller tar med oss på en ny upptäcktsresa. Här hittar du allt från det bästa lokala köttet till fisktacos och marshmallows i olika smaker. För så klart kan du grilla dina egna marshmallows över restaurangens egen lägereld.

När vi får in menyn visar det sig att comfort food är allt ifrån sliders och anka till en variant av 80-talsklassikern glace au four. Jag är här under en förhandsvisning av restaurangen och hotellet, så menyn är förutbestämd. Vi får in tre stycken signaturförrätter att dela på. Brysselkål med soja och sesamfrön, en koreansk bifftartar som man äter i salladsblad och en form av krabbceviche med avokado, koriander, lime och chili. Alla tre förrätter faller mig helt i smaken – fräscha, lagom stora och mycket smak.

Till huvudrätt får vi testa Pekinganka med pak choy, plommonsås och risfritters – också en rätt med mycket smak. Kanske inte lika överväldigande gott som förrätterna men jag saknar inget. Trots att jag är proppmätt går det inte annat än att bli lite lycklig i själen när efterrätten kommer in. Här har man verkligen lyckats med det där om att väcka minnen till liv. För det som kommer in beskrivs enklast som glace au four med citron och hallonsorbet.

Sammantaget finns nog något för alla. Menyn är tydlig och alla rätter har en märkning som vägledning om du har någon form av allergi eller intolerans. Det finns alternativ både för för- och varmrätt och dessert för alla som äter glutenfritt, laktosfritt, vegetariskt eller veganskt. Även priserna har ett brett spann, från strax under 200 kronor för en varmrätt upp till 400 kronor.

Utöver maten har de en gedigen barmeny där drinkarna har fått namn efter en av Stockholms gator – alla med en medföljande historia. För precis som hotellet i stort handlar det om en upptäcktsresa i storstaden.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

campfire

Kök: Internationellt.
Prisklass: Mellan.
Vegetariskt: Ja, det finns flera rätter som går att få vegetariska.
Adress: Brunkebergstorg 9, 111 51 Stockholm.
Telefon: 08–517 263 00