Affärsresenären_logga_2017_svart

SJ inför 41 nya avgångar mellan Örebro och Stockholm

SJ utökar antalet tågavgångar på sträckan Stockholm-Västerås-Örebro nästa år.
– Fler reser med våra tåg, alla dagar i veckan. Då behövs fler avgångar, inte minst på helgerna. Det är bakgrunden till att vi nu inför 41 nya avgångar per vecka på sträckan Örebro-Stockholm, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Resenärerna på sträckan Örebro-Stockholm får en tidig julklapp i år. Den 10 december utökar SJ antalet avgångar på sträckan med ytterligare fyra på vardagar. På lördagar ökar SJ avgångarna på samma sträcka från 18 till 28, på söndagar är ökningen ännu större, från 18 till 29.

– Tågresandet ökar i hela landet och sträckan Örebro-Västerås-Stockholm är inget undantag. För att möta den utvecklingen kör vi nu i princip så mycket Mälarbanan tål under rusningstid, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Flera tåg fortsätter från Örebro mot Hallsberg och varannan timme till och från Göteborg, vilket skapar fina förbindelser med västra Sverige. Regionaltågslinjen Stockholm – Västerås – Örebro – Göteborg är den linje där flest reser i hela SJs system. Av alla stationer SJ trafikerar är Västerås den fjärde största och Örebro den sjätte största när det gäller antalet resenärer.

– På sikt behöver vi fler tåg till trafiken på Mälarbanan. När vi nu köper ett 30-tal nya snabbtåg frigör det andra tåg för den regionala trafiken. Det tillsammans med utökad spårkapacitet gör att vi inom ett antal år kan skapa ännu tätare avgångar, säger Jan Kyrk.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter