Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegian får internationellt pris – utsett till årets flygbolag

Norwegian utsågs till «Årets flygbolag» under erkända CAPA Global Aviation Summit som hölls i London på torsdagskvällen. 

Juryns motivering var att Norwegians innovativa och framtidsblickande lågprisstrategi, internationella expansion och «banbrytande» introduktion av den nya flygplansmodellen Boeing 737 MAX, möjliggör interkontinentala resor med mindre plan till ännu lägre priser. 

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos tog emot priset i London: 

– Det är mycket glädjande att få ta emot det här priset på vägnar av alla våra hängivna medarbetarare på Norwegian. Jag är stolt över att Norwegians låga priser, nya och bränsleeffektiva flygplan, goda service och globala expansion får erkännande av branschkollegor. En sådan här fin utmärkelse gör oss ännu mer motiverade att fortsätta jobba för att alla ska ha råd att flyga, säger Bjørn Kjos. 

– Norwegians innovativa strategi och användande av ny teknik har förändrat flygbranschen. Norwegian har haft mycket stort och positivt inflytande i flygbranschen och är nu på väg att gå från ett europeiskt lågprisbolag till ett globalt bolag som allt fler resenärer känner till, säger Harbison, Executive Chairman av CAPA.

Tidigare i år utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer för tredje året i rad och till Europas bästa lågprisbolag för femte året i rad av SkyTrax World Airline Awards.

Om CAPA:
CAPA – Centre for Aviation – är världens ledande leverantör av analyser inom flygbranschen. Lär mer här.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter