Affärsresenären_logga_2017_svart

Inför VAB-säsongen: Flygbolaget BRA lanserar fri ombokning vid VAB

Sveriges näst största inrikesflygbolag, BRA, lanserar fri ombokning för alla föräldrar som behöver vabba. Med en skärmavbild från ansökningen hos Försäkringskassans för ”vård av barn” är det bara att boka om flygbiljetten.

"Vi vill helt enkelt underlätta för alla föräldrar att vara hemma med sina sjuka barn" säger Emma Sandsjö som är Kommunikationschef för flygbolaget BRA.

"Den planerade flygresan ska inte vara avgörande vid beslut om att stanna hemma med ett sjukt barn eller inte" fortsätter Emma Sandsjö.

"Med oss flyger många i arbetet och vi skapar nu enkel möjlighet att boka om mötet och vara hemma med sitt sjuka barn istället".

Flygbolaget BRA har noterat att säsongen för VAB inleds i september, strax efter skolstart och kulminerar i februari-mars.

Under september ökar uttaget av VAB-dagar med omkring 70 procent jämfört med augusti, enligt Försäkringskassans statistik.

Fri VAB-ombokning gäller under september och till mitten av oktober för alla biljetter och priskategorier. För fri VAB-ombokning finns inga andra krav än en skärmavbild av ansökt uttag av dagar för ”vård av barn” från Försäkringskassan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter