Affärsresenären_logga_2017_svart

Spanien och USA var populärast bland höstlovsresenärer

Som Nordens största flygbolag har Norwegian tagit fram en lista på de tio mest bokade resmålen bland höstlovsresenärer. Spanska destinationer fortsätter att vara i topp men även USA och Thailand hamnar bland de fem mest bokade resmålen. 

Hösten har kommit till Sverige och med den följer även en längtan efter solen. Inför höstlovet som varje år infaller första veckan i november, fanns de tre mest bokade höstlovsdestinationerna i Spanien. Teneriffa är resenärernas favoritdestination följt av Gran Canaria och Alicante. Högt upp på listan hittar man även några av Norwegians långlinjer. På fjärde plats kommer Fort Lauderdale i Florida följt av Bangkok på femte plats. Norwegians stora utbud på långlinjer gör det både enkelt och billigt att resa utanför Europas gränser under höstlovet.

–Spanien blir bara mer och mer populärt bland svenskar och vi är glada över att våra resenärer uppskattar vårt stora utbud och många avgångar till spanska destinationer. Vi märker även att våra långlinjer lockar allt fler resenärer, även för kortare resor. Det är tydligt att resenärerna uppskattar våra prisvärda direktflyg till långväga destinationer i bekväma och toppmoderna Dreamlinerplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Nio av de tio mest bokade destinationerna för höstlovet var solsäkra resmål. På tionde plats hamnar London. Efterdyningarna av Brexit gör att det fortfarande är billigt att semestra i London samtidigt som det korta avståndet mellan Sverige och London gör staden till ett populärt helgresmål.

De tio mest bokade destinationerna bland svenska resenärer under höstlovet 2017 (vecka 44):

1. Teneriffa
2. Gran Canaria
3. Alicante
4. Fort Lauderdale, Florida
5. Bangkok
6. Barcelona
7. Malaga
8. Faro (Algarvekusten)
9. Agadir
10. London

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter