Affärsresenären_logga_2017_svart

Naturupplevelser på hemmaplan lockar allt fler

Intresset bland svenskar har ökat drastiskt när det kommer till naturupplevelser på hemmaplan. En av de hetaste trenderna just nu är resor med Hurtigruten. Dessutom är det i dag faktiskt billigare att åka Hurtigruten jämfört med tidigare år. Bara i år ser vi en ökning med + 20 % jämfört med förra året. Över en 4-årsperiod ser vi dock en ökning på hela + 350 %.

– Vi går mot en riktig rekordsäsong när gäller bokningar på Hurtigruten. Orsaken till detta är att kunden idag får en mycket bättre produkt och betydligt mer för pengarna. Det är idag faktiskt billigare att åka Hurtigruten jämfört med vad det var 2013, samtidigt som kunden får en ännu bättre upplevelse. Förbättringarna har framför allt skett på mat och utflyktsprogram kopplat till föreläsningar och aktiviteter ombord, säger Lars Olsson, marknadschef på Bengt-Martins, som är en del av Resia Travel Group.

Otroliga ökningar på senare år

Ökningen är minst sagt iögonfallande då ökningen i år ligger på + 20 %. Över en 4-årsperiod ligger dock ökningen på hela + 350 %, vilket är helt otroligt.

– De flesta väljer att resa under sommarmånaderna april-oktober. Den absoluta högsäsongen infaller dock under midnattssolsperioden som pågår från mitten av maj till mitten av juli. Vi ser dock en stor ökning av återkommande gäster som väljer att åka under vinterhalvåret då det är en helt annan upplevelse med norrsken och dessutom är det oerhört prisvärt just då, säger Lars Olsson.

Den produkt som får flest superlativ vid återkopplingen

– Till sist så har vi de senaste åren i stort sett bara positiva återkopplingar från kunder och det är den produkt som får flest superlativ vid återkopplingen, fortsätter Lars Olsson.

– Den här trenden förstärker det ändrade resmönstret där vi värdesätter trygghet, naturupplevelser och att semestra på nära håll. Förmodligen är det allt som händer i världen som fått svenskarna att värdesätta det som finns på hemmaplan. Dessutom vill allt fler av oss bidra till en mer hållbar värld och undviker därför långa flygresor. Det känns otroligt kul att se att de går så bra för våra varumärken, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Topplista Hurtigruten – mest bokade rutterna
1. Kirkenes - Bergen 2. Bergen - Kirkenes 3. Bergen - Bergen

*Bokningsstatistiken ovan är baserad på bokningar gjorda hos Bengt-Martins under 2017.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter