Affärsresenären_logga_2017_svart

New York - vårens hetaste weekendstad

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

– Spännande för weekendresorna är att New York tagit över guldmedaljen och knuffat ner Miami längre ner på listan. Precis som på andra platser i världen satsar New York på trendiga boutiquehotell, en mer unik upplevelse och här finns otroligt mycket att uppleva. Vi kan också konstatera att samtliga resmål på topp 3 är platser som under senare tid drabbats av diverse dåd. Ändå fortsätter de att locka svenskar, säger Lina Eklund, PR-specialist.

Heta weekendstäder på nära håll
Prag ökar hela tiden och klättrar från en sjunde till en fjärdeplats jämfört med samma period 2017. Att resmålet är prisvärt, rikt på upplevelser och endast en kort flygresa bort är faktorer som självklart spelar in. Palma de Mallorca är nykomling in på topp 10 när det gäller resor under våren. Värme tillsammans med trendiga hotell, bra shopping, strandliv och ett hett uteliv är Palmas framgångsfaktorer.

Gamla favoriter och heta nykomlingar bland vårens charterresor
– I chartervärlden är det Fuerteventura och Lanzarote som fått lämna plats åt Kap Verde och Sicilien.Kap Verde-öarna har ett stabilt klimat med värme och sol i stort sett året om. Ögruppen är dessutom ett paradis för den som gillar att surfa. Sicilien har seglat upp och fanns inte med på topp 10 under 2017. Den främsta anledningen är förmodligen att vi svenskar alltid älskat Italien och många som känner sig färdiga med fastlandet vidgar nu sina vyer. Dessutom kommer värmen relativt tidigt här under våren, säger Lina Eklund.
– Rhodos klättrar några platser och det känns som att den traditionella charterön blivit hetare. En orsak kan vara att de som tidigare reste till Turkiet vill hålla sig i närheten och därför väljer Rhodos istället. Att värmen kommer tidigt samt att charterbolagen utökat sitt utbud här spelar självklart också in. Temahotell som vuxenhotell, designhotell och familjehotell med högre standard har gått hem hos svenskarna, menar Lina Eklund.

Topplista vårens mest bokade resmål, charter 
1. Gran Canaria, 2. Mallorca, 3. Rhodos, 4. Cypern, 5. Teneriffa, 6. Kreta, 7. Thailand, 8. Kroatien, 9. Kap Verde, 10. Italien

Topplista vårens mest bokade resmål, flyg
1. New York, 2. Barcelona, 3. London, 4. Prag, 5. Miami, 6. Orlando, 7. Rom, 8. Palma, 9. Malaga, 10. Bangkok

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter