Affärsresenären_logga_2017_svart

Så bokar du billigaste flygbiljetten

Nu lanserar hotell- och resesöksajten momondo.se sin årliga prisstudie för resesökningar. Undersökningen visar att svenskar som letar efter billiga resor kan spara upp till 34 procent genom att boka 60 dagar innan avresa – vilket betyder att det är hög tid att boka resan inför vintern. Planerar du en resa efter nyår är bokningsläget nu optimalt.

Vintern närmar sig med mörka och kalla månader, vilket betyder och många söker efter vinterresor för att fly rusket. Enligt hotell- och resesöksajten momondo.se är november en bra månad att boka flyg om du vill få en bra deal på din vinterresa. Ny statistik från sajten visar nämligen att biljetterna i genomsnitt är som billigast 60 dagar innan avresa. Detta baseras på momondos årliga undersökning som kartlägger sökningar på flygresor, där mer än 100 miljoner priser har analyserats för att hitta svaret på hur man skall gå tillväga för att hitta den billigaste bokningen.

Att boka 60 dagar innan avresa är inte det enda reseknep svenskarna bör överväga. Enligt undersökningen är tisdagar den billigaste dagen i veckan att flyga, då biljetterna i genomsnitt är elva procent billigare jämfört med lördagar där flygen tenderar att vara som dyrast. För att spara ännu mer kan resenärer även ha i åtanke att det är möjligt att spara upp till nio procent på att ta ett kvällsflyg istället för ett morgonflyg, som oftast är dyrare.

Tips för de billigaste flygbiljetterna 2018
• Boka ditt flyg 60 dagar i förväg för att få de billigaste biljetterna - du kan i genomsnitt spara 34 procent
• Biljetter är ofta som dyrast på avresedagen.
• Biljetter till kvällsflyg mellan 18 och 00 är generellt de billigaste.
• Det är vanligtvis dyrare att flyga på morgonen och fram till klockan 15.
• Tisdag är generellt den billigaste dagen att flyga på.
• Lördagar är vanligtvis den dyraste veckodagen att flyga på.

Bästa tiden att resa varierar beroende på destination
För i år har momondo fördjupat undersökningen ännu mer för att kunna se när den bästa tiden att boka är, beroende på vart du reser. Enligt Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo, visar studien på skillnader runt om i världen som svenska resenärer bör ha i åtanke när det ska boka flygbiljetter.

– I vår undersökning har vi kunnat se att den bästa tiden att resa varierar beroende på din slutdestination. För svenskar som reser inom Europa är det exempelvis inte lördagar utan fredagar som är dyrast att flyga på, där priset i genomsnitt är åtta procent dyrare. När det kommer till att göra ett klipp på en weekendresa ska svenskarna istället överväga att flyga på en torsdag, säger Carl Sundberg.

För de som istället är på jakt efter en härlig vinterresa till Asien visar undersökningen att resenärer ska glömma tumregeln att kvällsflyg är billigast. Istället ska de flyga på morgonen för att få den bästa dealen. Morgonflyg är i detta fall generellt åtta procent billigare.

Mer information om de bästa tiderna att boka flyg beroende på destination finns här

 

Bäst tiden att boka Billigast Dyrast Procent att spara
Dag i veckan Tisdag Lördag 11%
Dagar i förväg 60 0 34 %
Tid på dygnet Kväll Morgon 9 %


Om undersökningen
Statistiken samlades in från över 100 miljoner flygpriser på sökningar för 1704 rutter. Datainsamlingen skedde den 8 augusti 2017 och gäller sökningar gjorda på momondos domän under perioden 6 augusti 2016 till 7 augusti 2017.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter