Affärsresenären_logga_2017_svart

Var med och utveckla ny smart funktion för tågresenärer

I SJ Labs-appen testas nya funktioner av SJ tillsammans med resenärerna. Nu inleds ett test av en ny smart funktion som kallas Anslutningsguiden. Med den ska det bli ännu enklare att förbereda sin ankomst till en station, bland annat för att hitta anslutningsresor, hållplatser och även butiker och service på stationen.

– Vi vet genom våra kundundersökningar att det finns ett stort behov av att få hjälp hela vägen fram till slutmålet. Anslutningsguiden kommer att göra resorna med SJ ännu enklare och mer pålitliga, och det ska bli väldigt spännande att få testa den här funktionen tillsammans med resenärerna, säger Gabriella Gullbrandson, affärsutvecklare på SJ.

De viktigaste funktionerna i anslutningsguiden:
• Pushnotiser med information inför ankomst: "Du ankommer snart Stockholm C. Behöver du resa vidare med kollektivtrafik? Klicka här…".
• Pushnotiser inför byte av tåg: "Du ankommer snart Sundsvall C. Klicka här för stationsinfo och info om ditt byte…".
• Anslutningar med kollektivtrafik,anpassat efter aktuell resa med SJ.
• Köpa biljett till lokaltrafiken som innebär att du inte behöver ladda ned flera olika appar för att resa med lokaltrafik i hela Sverige.
• Information om butiker och service på stationen, till exempel "Pressbyrån har öppet nu (stänger kl 21.00)".
• Möjlighet att ange adress för att få vägbeskrivning hela vägen (länkas vidare till Google Maps/Apple Maps).

Anslutningsguiden lanseras i SJ Labs den 10 november, då den uppdaterade SJ Labs-appen finns för nerladdning i Google Play och App Store. Labs appen är SJs mobila testplattform där nya digitala idéer och funktioner prövas och utvecklas tillsammans med kunderna.

Om testerna faller väl ut och resenärerna gillar anslutningsguiden är tanken att på sikt inkludera den i SJs officiella mobilapp. När Trafikverket nästa sommar drar igång förbättringsarbetena på Getingmidjan skulle de nya funktionerna i guiden vara till stor hjälp.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter