Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegian med en passagerartillväxt på 11 procent

Norwegians trafiksiffror för november visar att 2,5 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget under årets näst sista månad, en ökning med 11 procent jämfört med samma period förra året. Långdistanslinjerna hade en passagerartillväxt på 52 procent. Kabinfaktorn var på 83,7 procent.

Totalt flög 2 520 220 passagerare med Norwegian i november, 255 075 (11 procent) fler än samma månad förra året. Både kapacitetstillväxten (ASK) och trafiktillväxten (RPK) ökade med 28 procent.
–Det är glädjande att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa. Den största tillväxten finns på bolagets långdistanslinjer och vi har en stabilt bra efterfrågan. Global expansion är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en tuff marknad men även för att bidra positivt lokalt där vi flyger, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,1 procent av de planlagda flygningarna i november. Punktligheten var på 80,2 procent.

I slutet av november landade Norwegians allra nyaste Dreamliner på Oslo flygplats – flygplan nummer 150 från Boeing. Ungefär samtidigt fick bolaget även leverans av en sprillans ny Boeing 737-800 vilket även var den sista flygplansleveransen för i år. Under 2017 har Norwegian fasat in 32 nya flygplan i flottan; sex Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 och nio Boeing 787-9 Dreamliner.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter