Affärsresenären_logga_2017_svart

New York är staden flest svenskar vill åka till för att skåla in det nya året

Nyår är en tid för omladdning och energi och många svenskar vill fira in det nya året med bubbel på tolvslaget, och då gärna i en sprakande storstad. Städerna svenskarna helst reser till över nyår är New York, Barcelona och London, följt av Dubai och Rom. Det visar Vings resepanel där 20 020 svenskar svarat på frågor om nyårsresor. 

- Metropolen New York är speciellt populärt bland svenska nyårsfirare. Runt jul och nyår glittrar hela stan och på nyår kan man göra allt från att springa midnattslopp, gå på musikklubbar eller varför inte besöka klassiska The Rainbow Room, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. 

Topp 5 – Storstäderna svenskarna helst firar nyår i (fler val möjliga)
1. New York 23 procent
2. Barcelona 11 procent
3. London 8 procent
4. Dubai 7 procent
5. Rom 7 procent

Därför vill svenskarna resa bort över nyår
Mer än hälften av respondenterna (53 procent) uppger att de vill få en bra start på det nya året. Annat som lockar är nya spännande upplevelser, det uppger 24 procent. Andra svarar att de vill slippa förväntningarna kring nyårsfirande som finns hemma (14 procent).
48 procent vill åka på nyårsresa med familjen, 37 procent med sin partner och åtta procent med sina vänner.

Viktiga nyårstraditioner (fler val möjliga)
På frågan vilka nyårstraditioner som är viktiga svarar 6 av 10 (63 procent) att det är att skåla med bubbel på tolvslaget, klassisk nyårsmiddag (52 procent) samt fyrverkerier (25 procent). Även nyårsfest är en viktig tradition svarar 12 procent.

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 20 020 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 23/11–1/12, 2017. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter