Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegians globala expansion fortsätter med lansering av fyra nya långlinjer

Norwegian fortsätter den globala expansionen med lansering av fyra nya transatlantiska linjer mellan Europa och USA. Med start sommaren 2018 kommer Norwegian för första gången någonsin att flyga långdistanslinjer från Amsterdam, Milano och Madrid.

Norwegian lanserar i dag fyra helt nya transatlantiska linjer mellan Europa och USA: Amsterdam – New York, Milano – Los Angeles, Madrid – New York samt Madrid – Los Angeles.

– Vi är glada över att kunna ge resenärer på båda sidor om Atlanten ännu fler direktlinjer mellan Europa och USA. Fler linjer mellan kontinenterna bidrar till ökad reslust, lokal tillväxt, ökad turism samt att fler jobb skapas. Vi har stora förväntningar på de nya linjerna och ser fram emot att hälsa ännu fler resenärer välkomna ombord på våra nya Dreamlinerplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Från och med i maj nästa år kommer Norwegian trafikera sträckan mellan Amsterdam och New York samt mellan Milano och Los Angeles som båda kommer att trafikeras fyra gånger i veckan. I juli börjar Norwegian flyga mellan Madrid och New York och samt mellan Madrid och Los Angeles som kommer att trafikeras tre respektive fyra gånger i veckan. Biljetter finns nu till försäljning.

Från lokalt till globalt bolag
Norwegians långdistansverksamhet etablerades 2013 då de första långlinjerna gick från Stockholm och Oslo till New York. Sedan dess har Norwegian öppnat direktlinjer mellan Skandinavien och Bangkok samt från Stockholm, Köpenhamn, Oslo, London, Paris, Barcelona och Rom till ett flertal destinationer i USA. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.
Tidigare i år lanserade Norwegian nya linjer mellan London och Singapore samt mellan London och Buenos Aires.

I somras utsågs Norwegian för tredje året i rad till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer. Norwegian har dessutom utsetts till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljöanpassat över Atlanten av erkända organisationen The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Om Norwegians nya långlinjer
Med start i maj 2018 kommer Norwegian att flyga mellan Amsterdam (AMS) och New York (JFK) fyra gånger i veckan.
Med start i juni 2018 kommer Norwegian att flyga mellan Milano (MPX) och Los Angeles (LAX) fyra gånger i veckan.
Med start i juli 2018 kommer Norwegian att flyga mellan Madrid (MAD) och New York (JFK) tre gånger i veckan.
Med start i juli 2018 kommer Norwegian att flyga mellan Madrid (MAD) och Los Angeles (LAX) fyra gånger i veckan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter