Affärsresenären_logga_2017_svart

Sju svenska hotell på Egencias topplista över världens bästa affärshotell

Egencia®, som driver affärsresesegmentet inom Expediakoncernen, presenterar nu årets 100-lista över världens bästa affärshotell. Sju av hotellen på listan är belägna i Göteborg och Stockholm.

För första gången sedan starten av rankningen placerar sig Sverige med hela sju hotell på topp 100-listan. Sverige blir därmed en av de sex främsta marknaderna när det kommer till affärshotell. Totalt utvärderades mer än 300 000 hotell och finalisterna valdes utifrån popularitet, pris, bekvämligheter, kundservice och gästernas övergripande upplevelse under 2017. Samtliga hotell på den slutgiltiga listan har fått högsta betyg på sin kundservice, dvs inte ett enda klagomål, från sina totalt 62 000 gäster.
 
– Vi är glada över att kunna lyfta fram hotellpartners för deras framstående prestationer. De har gång på gång överträffat sig själva för att säkerställa att gästerna är nöjda under sin vistelse, och man kan tydligt se att affärsresenärerna uppskattar deras ansträngningar på omdömena som har lämnats. Vi vet också att priset och vad som inkluderas är två viktiga faktorer som affärsresenären tittar på när de bokar hotell, och hotellen på topp 100-listan har fungerat väl inom båda kategorierna, säger Jonathan Svedberg, Hotel Relations Manager för Norden på Egencia.
 
Ser man till alla 17 länder, levererade de 100 bästa affärshotellen nedanstående förmåner till Egencias kunder 2017:
160 000 nätter med gratis Wi-Fi
138 000 nätter med frukost inkluderat
53 000 nätter som berättigar till lojalitetspoäng
 
För att hjälpa affärsresenärer har Egencia utvecklat stadsguider för de marknaderna där det finns flest hotell på topplistan. Stadsguider har gjorts för Chicago, London, Paris, San Francisco, New York och Göteborg. Fyra av de sju bästa hotellen i Sverige är belägna i Göteborg och de andra tre i Stockholm. Alla sex stadsguider samt den kompletta listan över Egencias topp 100-lista över världens bästa affärshotell finns att ladda ner här. Nedan listas de svenska hotellen på listan (i bokstavsordning): 
 
First Hotel G, Göteborg
Gothia Towers, Göteborg
Hotel Birger Jarl, Stockholm
Hotel Opera, Göteborg
Hotel Riverton, Göteborg
Hotel Terminus Stockholm
Nobis Hotel, Stockholm

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter