Affärsresenären_logga_2017_svart

Hit söker sig svenskarna

Nu har 2018 börjat och många planerar årets resor, men vart är det svenskarna helst vill resa? Hotell- och resesöksajten momondo.se har listat svenskarnas favoritdestinationer utifrån vart vi sökt flest resor till under hela 2017, där europeiska soldestinationer och weekendstäder trendar.

Thailand är fortfarande en överlägsen favorit bland de destinationer vi svenskar vill till, Turkiet är tillbaka i toppen och vi älskar verkligen Spanien. Det är några tydliga resultat när momondo.sehar tittat på vart svenskarna har sökt resor till under hela det föregående året.

I topp tio-listan står Bangkok, Thailand som likt tidigare som klar vinnare, på andraplats återfinns London tätt följt av hela fyra spanska destinationer: Malaga, Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca. På sjunde och åttonde plats står Paris respektive New York. Därefter hittar vi två helt nya destinationer för topp tio-listan i år med Istanbul på och Amsterdam.

Året då Turkiet är tillbaka som solfavorit
Momondo har sett hur resesuget till Turkiet, som 2016 gick ned i sökningar, stadigt har ökat under 2017, där Istanbul visar sig vara den nionde mest populära destinationen av årets alla resesökningar. Även solsemesterdestinationen Antalya ökat under senare del av året och har totalt sett hoppat upp till plats 28 jämfört med plats 33 tidigare år.

– Att Thailand med Bangkok är toppdestinationen för sökta resor under det föregående året kommer inte som någon stor överraskning, samt Spanien där särskilt Malaga verkligen ökade i sökningar under 2017 fortsätter locka. Men att även Turkiet nu åter kan stoltsera i topp tio-listan med Istanbul på plats nio visar på att svenskarna har sökt sig mer till soliga Europaresor jämfört med tidigare år, säger Line Schjelde, PR-manager på momondo.

Weekend-destinationer fortsatt populära
Momondo kan konstatera att även weekendstäder fortsatt ligger högt bland de mest populära destinationerna. Korta flygtider och välkända storstäder öppnar upp för ett mer spontant och flexibelt resande, där vi kan spara in på såväl semesterdagar som budget. Både Paris och Amsterdam har ökat jämfört med tidigare år, medan New York har tappat två placeringar.

Topp 10 mest populära destinationer under 2017 (i parentes 2016)

1. (1.) Bangkok, Thailand
2. (2.) London, Storbritannien
3. (7.) Malaga, Spanien
4. (4.) Barcelona, Spanien
5. (7.) Alicante, Spanien
6. (8.) Palma de Mallorca, Spanien
7. (10.) Paris, Frankrike
8. (6.) New York, USA
9. (11.) Istanbul, Turkiet
10. (14.) Amsterdam, Nederländerna

Om sammanställningen
Resestatistiken är baserat på alla sökningar som gjorts på momondo.se under perioden 1 januari – 31 december 2017.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter