Affärsresenären_logga_2017_svart

MTR Express punktligast under 2017

MTR Express var punktligast av samtliga tåg- och flygbolag på sträckan Stockholm-Göteborg för helåret 2017. Branschens bästa lokförare och servicevärdar gör att MTR Express fortsätter att vara bäst i klassen när det gäller punktlighet. Jämförelsen gäller MTR Express och SJ:s snabbtåg samt SAS, BRA och Norwegian.

– Efter säkerheten är punktligheten vår främsta prioritet där vi återigen vinner en utklassningsseger. Våra medarbetares engagemang är den avgörande nyckeln och det visar sig förutom på punktligheten, även på den mycket fina återkopplingen vi får på vår service ombord. Med detta i ryggen kommer vi fortsätta att växa kraftigt bland affärsresenärerna. Vi vet hur viktig tiden är för dem och det är tydligt att det är vi som värderar deras tid bäst av alla, säger MTR Express VD Mats Johannesson.

Siffror för helåret 2017 visar att MTR Express uppnår en punktlighet om 82 % mätt som ankomst inom 5 minuter på sträckan Stockholm-Göteborg. Detta är över 11 procentenheter bättre än SJ:s snabbtåg och drygt 20 procentenheter bättre än den genomsnittliga punktligheten för flygbolagen på sträckan.

– Hela resebranschen behöver hjälpas åt för att nå fram till resenärerna med fakta om att tågen är mer punktliga än flyget. Bara då kan vi fortsätta att öka det hållbara resandet. Eftersom MTR Express från 2018 dessutom ökar hastigheten med våra tåg som är skräddarsydda för vårt klimat hoppas vi att fler kommer att dra den slutsatsen, säger Mats Johannesson.

MTR Express fortsätter att vara det mest punktliga bolaget mellan Stockholm och Göteborg under 2017. Siffror i sammanställningen är hämtade från Trafikverket och Flightstats.com. MTR Express är den enda aktör som samlar in och publicerar sammantagen statistik för både tåg och flyg.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter