Affärsresenären_logga_2017_svart

Norwegian har fått drifttillstånd i Argentina

Myndigheterna i Argentina har i natt svensk tid utfärdat en operativ licens (AOC) till Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA).

NAA håller på att bygga upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires och kommer inom kort starta flygverksamhet under argentinska myndigheter.

- Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Godkännandet innebär att vi snart kan erbjuda argentinarna prisvärda flygbiljetter i nya, bekväma plan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. 

- Norwegian har fått ett fint mottagande av myndigheterna i Argentina som vill ha mer konkurrens i flygbranschen. Nu blir det fullt fokus på att erbjuda billiga flygbiljetter till miljontals passagerare, något som kommer att bidra till att skapa nya arbetstillfällen, ekonomiskt tillväxt och ökad turism, säger Ole Christian Melhus, VD för Norwegian Air Argentina.

I december 2017 godkände luftfartsmyndigheten i Argentina (ANAC) att Norwegian Air Argentina startar 153 linjer från Argentina. NAA hade ansökt om tillstånd för sammanlagt 156 linjer. Norwegians planer för en betydande verksamhet från Argentina innebär både inrikes- och utrikeslinjer. Per idag har Norwegian ett flygplan av modellen Boeing 737-800 baserat i Argentina. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter