Affärsresenären_logga_2017_svart

#SVERIGESTANNAR

Mailen lyste med sin frånvaro, mobilen var tvärtyst, trafiken på gator och torg var långt mycket mindre än en helt vanlig måndag. 

Det är VM i fotboll. Sverige spelar match. 
Och hela vårt avlånga land står nästintill still för ett par timmar.
Nästan som förr i tiden för er som minns när Stenmark åkte, när Borg spelade, för då stannade skolor och arbetsplatser.
Dessutom slogs ett rekord, Sveriges premiärmatch mot Sydkorea slog alla tiders onlinerekord, 1 524 516 starter online noterades.
 Och framför våra tv skärmar var vi knappt 1,8 miljoner som jublade när Granqvist kunde stega fram, dra ett djupt andetag och iskallt placera in en bredsida i målvaktens vänstra hörn. 
Det är i dessa ögonblick vi blir svenskare än någonsin, det är då vi dunkar varandras ryggar, kramas, håller ihop och förbrödras – oberoende partipolitisk tillhörighet. 

Välkommen till ett nytt nummer av Affärsresenären, som du kanske sitter och läser i en flygstol.
Vad är ett bra säte i ett flyg, en undersökning från Skyscanner visar att den mest eftertraktade flygstolen är 6 A, som är en fönsterplats. 
Många vill sitta i den främre delen av planet och detta har sina fördelar då man blir serverad mat ganska snabbt, har nära till toaletter och kan röra sig lite fram och tillbaka utan att befinna sig i mitten på planet och vara alltför mycket i vägen för andra passagerare.
Vissa flygbolag vet om att dessa flygstolar är populära och tar ut dyra avgifter om man vill boka just dessa i förväg. 
Sen har vi det där med utrymmet, pitchen dvs avståndet från en punkt på sätets baksida till motsvarande punkt på nästa sätets baksida alltså det faktiska avståndet mellan stolsraden.
Läs mer om detta och vad för sorts sittplatser vi kan förvänta oss framöver.

Detta och lite till i månadens utgåva.

Här på redaktionen åker snart Sverigetröjorna på igen och vi passar på att fira lite midsommar.

Glad Midsommar och på återseende i juli.

Chefredaktör
Tina Gardsten