Affärsresenären_logga_2017_svart

Airbnb for Work utökas till tre nya områden

700 000 anställda har registrerat sig och bokat affärsresor med Airbnb for Work. Antalet bokningar har tredubblats två gånger mellan 2015-2017. Nu meddelar Airbnb att de expanderar Airbnb for Work till mer än bara affärsresor. Tre nya tjänster lanseras och innefattar teambuilding, konferens och möte samt möjligheter för de som flyttar i jobbet.

Teambuilding: Upplevelser (Airbnb Experiences) med fokus på att lära sig något nytt och utvecklas. Dessa finns tillgängliga i fler än 800 städer globalt och innefattar t ex friskvård, teambuilding och välgörenhetsaktiviteter. Tanken är att gå utöver de sedvanliga drinkarna på en bar och att “falla bakåt i någons famn”, till alla möjliga aktiviteter som att t ex ta lektioner i segling eller att baka med en konditor i världsklass för att bättre hjälpa kollegor att knyta an och skapa nya kontakter.

Konferenser och möten: Sterila konferensrum är inte så kreativa. Folk behöver mer än whiteboards och färgglada post-it-lappar. Att kunna erbjuda både den enskilde medarbetaren och arbetsteam den frihet de behöver för att växa och samarbeta värderas högt av många företag. Vare sig det handlar om friheten att arbeta på en annan plats eller att samarbeta utanför kontoret. Airbnb for Work visar nu upp unika hem där team kan skapa och samarbeta i en mer kreativ miljö. Detta är hem där värdarna indikerar att deras utrymmen är lämpliga för evenemang och har arbetsvänliga egenskaper som Wi-Fi och själv-check-in.

Flytta för arbete: Dagens arbetsstyrka är global och mobil. Att flytta sin arbetsplats skapar ofta stress hos medarbetarna. Airbnb for Work expanderar nu för att hjälpa fler personer som flyttar sina arbetsplatser att omedelbart känna sig hemma i nya samhällen och miljöer. Tänk dig att börja ditt första jobb medan du bor i en rymlig och modern lägenhet i ett trendigt område eller att flytta med din familj till en gård med trädgård och bra skolor i närheten.

Vad kommer förändras på Airbnbs plattform och gränssnitt i och med dessa uppdateringar?
Internt kommer sälj- och kundteam för Airbnb for work nu arbeta med kunder/företag inom tre nya områden - teambuilding, konferenser och möten, samt “relocations” - de som flyttar för att arbeta.
Externt på Airbnbs plattform kommer Airbnb.com/work göras om helt. Utöver boenden för affärsresor, kommer Airbnb.com/Work nu att innefatta nya sektioner som lyfter fram Airbnb-upplevelser för teambuilding, hem på Airbnb som är lämpade för konferenser och kick-off, samt hem i samband med arbetsplatsomflyttningar

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter