Affärsresenären_logga_2017_svart

Framtidsresmål

Här är ett urval av de resmål som tros bli hetast framöver. Det tror i alla fall resesajten Tripadvisors läsare, som listat ett antal platser runtom i världen du bara måste besöka framöver.

Ishigaki, Japan
Ishigaki är en ö som ligger väldigt nära Taiwan och är den mest avlägsna av alla Japans territorier i sydväst. Milsvida stränder med den vitaste sand, blekta koraller, välbevarade korallrev och supersnorkling gör Ishigaki till en paradisö. Även något för en foodie, Ishigaki är känt för sina sodanudlar, Yaeyama soba -  som är en upplevelse för alla sinnen.

Banff, Kanada
Denna pittoreska stad, omgiven av Klippiga Bergen, har utmärkta möjligheter till utförsåkning, lyxiga hotell och bra nattliv. I närheten ligger även en nationalpark med unika ”jordpelare”.

Porto, Portugal
Vykortsvacker när den breder ut sig på båda sidor om floden Douros mynning mot Atlanten. Framförallt de äldre delarna av staden, på ena sidan floden, är underbara att ströva runt i. Ett besök framåt höstkanten, när det börjar bli mörkt och kallt i Sverige, rekommenderas – då ligger temperaturen på behagliga 25 grader som mest.

Lima, Peru
Landets huvudstad är en fascinerande blandning av spansk kolonialism, staden grundades redan 1535, lämningar från inkariket och moderna skyskrapor. Spännande resmål för den historieintresserade alltså, men även för den som söker efter coola restauranger och shopping.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter