Affärsresenären_logga_2017_svart

”Hemliga” semesterpärlor i Sverige rekommenderade av svenskar

Sommarsemestern är sedan länge över men vårt avlånga land fortsätter erbjuda vackra vyer och platser väl värda att besöka året om. Semesterexperten HomeAway® har genomfört en undersökning bland sina svenska resenärer om vilka platser i Sverige de rekommenderar turister att besöka – och dessa är minst lika attraktiva för oss som bor här året om.

Fantastiska Stockholms skärgård kvalar in på förstaplatsen i undersökningen om vilka ”hemliga” smultronställen HomeAways svenska gäster rekommenderar turister att besöka. Packa med picknickkorg och varmare kläder och hoppa på en av båtarna som ingår i Stockholm Stads kollektivtrafik ut till kobbar och skär. Turistsäsongen har lugnat ner sig så ni kommer inte att ha några problem med att hitta en avskild plats där ni kan blicka ut över höstens dramatiska hav och himmel. På andra plats hamnar den svenska fjällvärlden – här finns något både för äventyraren liksom för den som vill ta en lättare vandringsled i de natursköna landskapen, beroende på vilken nationalpark ni väljer att besöka. Salta Västkusten tar sig in på bronsplatsen och följs av turistfavoriten Gotland. Vi svenskar verkar inte kunna få nog av denna ö då både Visby (plats 7) liksom Fårö (plats 9) kvalat in på samma lista. Och visst vilar det som ett magiskt skimmer över rosornas ö med dess karga landskap, raukar och milslånga stränder. Något som uppskattas av både lokalbefolkning och turister som besöker ön året om.
 

Topp 10 ”hemliga” semesterpärlor i Sverige enligt svenskarna*

1. Stockholms skärgård
2. Svenska fjällvärlden
3. Västkusten
4. Gotland 
5. Dalarna
6. Höga kusten
7. Visby
8. Öland
9. Fårö
10. Kullaberg
 

*Undersökningen genomfördes av uthyrningsföretaget HomeAway® under perioden januar til mars 2018. Nära 3,300 svarande deltog i undersökningen från åtta europeiska länder, däribland Sverige.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter