Skärmavbild 2017-01-17 kl. 18.18.54

Himlen

Högst upp i Skrapan på Södermalm i Stockholm ligger restaurang Himlen. Restaurangen har, under sommaren, genomgått en totalrenovering och bjuder nu in till två nya avslappnade restaurang- och barkoncept på 104 meters höjd. Matsalen, ”Köket”, serverar goda fransk-svenska rätter och ”Grill & Cocktail” bjuder på rätter med influenser från sydligare breddgrader och grymma cocktails. 

– Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite Fine Dining-stela, men vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för att våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Niklas Ahlbom, grundare och ägare Restaurang Himlen.
Från hissen till ”Köket”, där interiören går i ombonad bistrostil med kaklade väggar, bekväma soffor, bord och stolar i mörkt trä och lampor i mässing och plåt över borden och den ena väggen fungerar som griffeltavla. På menyn återfinns klassiska och moderna svensk-franska rätter såsom Wallenbergare, halstrad gösfilé med kantareller, kräftsås och ansjovis crème samt bakade päron med chokladganache och pistageglass. Här erbjuds rätter influerade av de spanska, mexikanska och amerikanska köken såsom sallader, mackor, burgare samt grillat med olika tillbehör till bra priser. Gästerna kan även välja någonting lättare som exempelvis Boquerones eller Coppa med Pecorino och oliver, som helst avnjuts med Himlens egen drink Bloody Heaven. 
Dessutom har dryckessortimentet utökats med fler sorters öl både på fat och flaska. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Himlen

Ligger: Skrapan
Adress: Götgatan 78, 118 30 Stockholm
Öppettider: Stänger kl. 01
Kök: Temamässig är det en crossover mellan Medelhavet och USA.
Pris: Varmrätter från 225–365 SEK