Affärsresenären_logga_2017_svart

President Trump skapar flygkaos

Stora förseningar vid amerikanska flygplatser.

Långa köer vid säkerhetskontrollen och flygförsening är resultatet av den pågående nedstängningen av delar av USA:s statsapparat. Detta enligt affärsresebyrån BCD Travel. Resenärer uppmanas att vara ute i god tid och ha gott om marginal mellan flygbyten. 

Hur påverkas affärsresenären på flygplatsen av den partiella amerikanska nedstängningen av regeringen? 
Längre köer till säkerhetskontrollen och mer flygförseningar kan förväntas vid amerikanska flygplatser. Resenärer bör vara ute i extra god tid för in-check då köerna till säkerhetskontrollen kommer att vara långa. Resenärer bör även se till att ha gott om marginal mellan flygbyten. 

Hur påverkas flygsäkerheten under nedstängningen?
Som en del i anställningsavtalet måste offentliga anställda som är identifierade som "nödvändiga" fortsätta att arbeta under nedstängningen. Grupper av "betydande anställda" omfattar ca. 10 000 flygledare vid Federal Aviation Administration, 51 000 officerare vid Transport Security Administration (TSA); och 55 000 amerikanska tull- och gränsskyddspersonal. 

Är TSA fullt bemannad under den delvisa offentliga nedstängningen? 
I ett Twitter-inlägg har TSA informerat om att ett stort antal anställda har sjukskrivit sig under krisen. Detta har resulterat i ökade väntetider vid säkerhetskontrollen. Säkerheten kommer dock inte att äventyras utan personalen arbetar mot samma säkerhetskrav som innan avbrottet, enligt TSA. 

Är flygplatser fullt bemannade med flygledare?
Den partiella nedstängningen kommer inte att äventyra flygsäkerheten men den kommer att minska den övergripande kapacitet som flygledare kan hantera, vilket i sin tur kan komma att leda till flygförseningar. 

-

Om BCD Travel
BCD Travel hjälper företag att få ut det bästa av den tid de lägger på sitt resande. För resenärerna innebär det att de kan känna sig trygga och produktiva och kan fatta bra beslut på resande fot. För företagens rese- och upphandlingsansvariga innebär det att vi ger dem råd om hur de kan skapa värde i sina reseprogram. Kort sagt, vi hjälper våra kunder att resa smart och vara produktivare. Vi gör detta möjligt i 109 länder med nästan 13 500 kreativa, engagerade och erfarna medarbetare. Det är därför vi under de senaste tio åren har haft branschens mest konsekventa kundlojalitet (95 %) och hade en omsättning på 25,7 miljarder USD 2017. För mer information, gå in på www.bcdtravel.se.

Om BCD Group
BCD Group är marknadsledande inom resebranschen. Det privatägda företaget grundades 1975 av John Fentener van Vlissingen och består av BCD Travel (affärsresebyrå), Travix (onlineresebyrå: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen och Vayama), Park ‘N Fly (parkeringstjänst), Airtrade (seat consolidation och fulfilmenttjänster). BCD Group har över 14 500 medarbetare och bedriver verksamhet i 109 länder med en omsättning på totalt 27,9 miljarder USD, varav 10,4 miljarder USD från partnerförsäljning. För mer information, gå in på www.bcdgroup.com. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter