Affärsresenären_logga_2017_svart

Träning & resa

Det är ett nytt år och många har givit sig själva löften om att både röra sig mer och skapa tid för nya upplevelser. Hotell- och resesöksajten momondo.se tipsar om olika sätt att kombinera träning med resande – som passar vare sig man är elitidrottare, senior, nybörjare eller vill ge sitt inre lite motion.

Träningsresor för seniorer
Det finns även många träningsresor anpassade för seniorer, både genom charterarrangörer och arrangörer specialiserade på just träningsresor. Många av dessa resor lägger också stor vikt på gemenskap i samband med olika upplevelser och aktiviteter. Om man är pensionär och kanske har mer tid och resebudget finns möjligheter att åka på en så kallad long-stay, och vara borta en månad eller två. 

För träningsentusiasten – Bootcamps
Om du istället för ren avslappning vill resa med syftet att träna under semestern kan så kallade bootcamps vara ett bra alternativ. Det nu ganska vedertagna begreppet för träningsläger kan kombineras med en utlandsresa där det finns flera specialiserade arrangörer. Bootcampresor går gärna till soliga stranddestinationer där man kan lägga fullt fokus på att utvecklas inom sin specifika gren eller träningsform. Ofta erbjuds program där dagarna är fyllda med flera aktiviteter med allt från yoga till styrketräning och kampsport.

Äventyrsresor
Om du snarare lockas av en upplevelse, där träningen kommer på köpet, ordnar specialiserade arrangörer med utbildade guider äventyrsresor till världens olika hörn. Det går att hitta resor på nivåer som passar de allra flesta. Från att lära sig klättra på en grekisk ö, vandra på Madeira eller kanske cykla i Italien, till mer extrema varianter där tält, tufft klimat och förkunskaper är nödvändiga för att få en härlig upplevelse.

Retreats och yogaresor
För den som söker avbrott från en stressig vardag och känner att de vill spendera tid på det inre finns det också alternativ, där träningshetsen inte är lika påtaglig. En träningsresa som kombinerar fysiska aktiviteter som yoga och löpning med exempelvis föreläsningar eller massage kan vara ett sätt att ladda batterierna och lägga en bra grund för året. Att åka på en yogaresa har varit populärt under en längre tid, där yoga ofta kombineras med meditation och hälsosam kost. Destinationer som exempelvis Bali och Goa har blivit välkända som ”the places to be” för yogadyrkare, men det finns även möjligheter att åka på en yogaresa på flera platser runt om i Sverige om man vill hålla nere reskassan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter