Skärmavbild 2017-01-17 kl. 18.18.54

Yasuragi Minamo

"Det nya" Yasuragi som invigdes januari 2018 har tagit än mer fokus på det japanska, men anläggningen står i en klar symbios med den karga, nordiska skogs- och havsmiljön ute i Stockholms skärgård. 

Kombinationen går igen i en av de tre restaurangerna på Yasuragi. Vi besöker Minamo, á la carte restaurangen med utsikt över Stockholms inlopp, men en januarikväll som denna skönjer man den som bäst vid en av de varma utomhuskällorna. Fartyg och pråmar passerar mellan tallskog och gläntor och blir till en fulländad upplevelse, allra helst om det råder tystnad. Insvepta i vår yukata och efter en traditionell bad och tvagningsritual, följt av bastu av olika slag samt varma och kalla källor, tar vi plats till den första sittningen av två. 

På menyn läser vi: Här serverar vi mat med influenser från det japanska köket. Ni ska nu äta en 3-rätters middag. Itadakimasu - låt oss äta! 

Och vi äter som förrätt:
DUMPLINGS Confiterat anklår och svensk kyckling, sötsyrade champinjoner, gomadarepudding och friterad grönkål.
SASHIMI Halstrad albacore, edamamepur, wasabiaioli och picklad daikon

Varmrätt:
CHIKIN Stekt kycklingbröst från Knäred, misostekt skogssvamp, yuzu och agaveglacerad palsternacka och rökt chiligomadare. Serveras med ris.
SHIKA Szechuanpepparkryddat hjortinnalår, kålrot och sudashicreme, sesamstekt rödkål och lingonteriyaki. Serveras med friterad shiitakerisboll.

Dessert:
AISUKURIMU Sesam och karamellglass med chokladcrbme, havtorn och bovete.
KEKI Mandelkaka med körsbär, vit chokladmousse och rostad choklad.

Vi sammanfattar vår trerätters meny – en träffsäker blandning mellan japanska och svenska köket. Hållbart MSC/ASC-certifierad, för spårbart hållbart fiske- och ansvarsfullt odlad fisk/skaldjur.

Minamo restaurant

Ligger: Yasuragi, Hasseludden
Adress: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-boo
Öppettider:
Måndag – Onsdag 11:30 – 16:00
Torsdag – Söndag: 11:30 – 20:00
Kök: Japanskt

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter