Affärsresenären_logga_2017_svart

Lokalt och nära i fokus för Best Western Hotels & Resorts nya frukostsatsning

Best Western Hotels & Resorts lanserar ”Meet the Locals,” där varje hotell jobbar extra småskaligt som en del i sin frukostsatsning. Med råvaror från lokala producenter och personliga recept hyllas det lokala entreprenörskapet samtidigt som det blir ett viktigt uttryck för Best Westerns arbete för unika och personliga upplevelser i ett levande hotellandskap.

Att människor i allt högre utsträckning söker unika upplevelser är ingen nyhet. Privatresandet ökar och därmed växer efterfrågan på lokala och äkta upplevelser. Best Western Hotels & Resorts största styrka är just olikheterna med poppiga, punkiga, lantliga, traditionella och personliga hotell. Lika olika överallt helt enkelt.

Nu lanseras ”Meet the Locals” – en satsning som innebär att varje enskilt hotell jobbar extra småskaligt i sitt frukosterbjudande med råvaror från lokala producenter. Varje hotell tolkar konceptet på sitt eget vis, vilket skulle kunna innebära att den lokala bonden levererar äggen, rågbrödet kommer från bagaren på hörnet, på frukostbuffén finns en hallonmarmelad tillagad efter någon i personalens favoritrecept och honungen är nyslungad från den närmsta biodlaren.

- Vi går i motsatt riktning från branschen i stort där de stora kedjorna dominerar med tunga inköpsavtal med standardisering till följd. Våra hotell ägs och drivs av enskilda entreprenörer och vi hyllar stolt olikheterna och de lokala avvikelserna. Vi ska vara så långt ifrån standardisering som möjligt. Genom att lyfta det lokala i frukostupplevelsen tydliggör vi att vi är lika olika överallt, säger Johan Michelson, Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts.

Meet the Locals blir en viktig del i frukosterbjudandet där varje hotell själva bestämmer innehållet, följer säsongerna och låter utbudet variera efter tillgång på olika råvaror. Det innebär i praktiken att förtydliga det hotellkedjan länge stått för: det udda, det brokiga och det härliga i olikheter och omväxling under ett och samma paraply. I motsats till stordrift och ett likriktat erbjudande hyllas den lokala förankringen och småskaligheten, just vad dagens och morgondagens resenärer efterfrågar.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter