Affärsresenären_logga_2017_svart

Konferens med fokus på friluft

Utan överdrift går det att påstå att rekreation, möten och konferensverksamhet sitter i väggarna på Hotel Mulllsjö. Hit har familjer, idrottstrupper och konferensgäster kommit sedan slutet på 30-talet. Det som lockat då, lockar än idag – här njuter du av lugnet ihop med den direkta närheten till skog och sjö.
 

 
Anläggningen såg dagens ljus redan på 1930-talet och då som en ren skid-och friluftsanläggning.
Tennisbanor, badanläggning och en idrottsplats byggdes i rask takt. Gästerna strömmade till, privata såväl som konferensgäster och snart blev stugan som bara då kunde husera 34 boende gäster alldeles för liten.

1944 togs nästa steg, en rejäl storsatsning när man uppförde en ny huvudbyggnad med matsal, sällskapsrum och gästrum för 70 personer. Och så har det fortsatt, man har växt efterhand som behovet ökat.
Carl Nyrén, en av Sveriges främsta arkitekter genom tiderna anlitades i slutet på 80-talet – och därmed föddes en unik skapelse sett till färg och form.
En pool i marmor, en magnifik kurslokal med ljus och enorm rymd, gästrummen designades i en ljus nordisk form och färgskala.
Utvecklingen gick vidare och stor vikt lades på konferensverksamheten -  att kunna erbjuda flera olika aktiviteter plus ett omvittnat gott kök med inarbetad personal.
 
   Det hotell man idag upplever är förstås en modern anläggning med all komfort och tekniska lösningar som det finns behov av.
Trivsamheten runtom och den personliga servicen är påtaglig och skogen runtom bjuder på en hög mysfaktor både inne och ute.
Mycket av den tidstypiska arkitekturen och planlösningen är bibehållen även om nya byggnationer gjorts och uppdaterats.
 
Som det anstår en tidigare utpräglad friluftsanläggning finns det förstås ett stort utbud på en och samma plats för flera utomhusaktiviteter.
Idag är Mullsjö Hotel ett friluftshotell och kombinationen av skidutbudet vintertid både på längden och utför ihop med fiske, golf, cykel –och vandringsleder sommartid.
Bastu och bad i inomhuspoolen står alltid till förfogande året om.
 
Gretas kök
Restaurangen och teamet i köket lagar och sätter menyerna efter säsong och med inspiration från skogen direkt utanför.
Prioritet läggs på råvaror av hög klass, presentationen på tallriken och viktigt är att det ska finnas något för alla.
Julbordet står för dörren och det dukas även i år upp traditionella rätter men Corona anpassat enligt Folkhäslomyndighetens regler.
 
En julmiddag på Mullsjö Hotel innebär välkomstglögg, kalla rätter, varma rätter, egen inlagd sill och otaliga desserter och givetvis en och annan smakrik ost. 
Veganska och glutenfria alternativ finns för de som önskar.
 
 
Konferens Hotel Mullsjö
Konferens, kickoff och möten på Hotel Mullsjö tar er grupp direkt till en intensiv naturupplevelse med bara en kort bilresa från Jönköping.
Konferenser ihop med ett aktivt liv är en del av historien och ryggraden på anläggningen. Hög kvalitet på teknik, personlig service, välplanerade, ljusa konferensytor är stommen för att skapa ett kreativt och inspirerande möte.
 
I lobbyn spelas biljard, pingis, sällskapsspel och en egen bar finns till förfogande för konferensgäster. Som mellanmål bjuds det på bland annat energifyllda smoothies, nötter och kaffe, te, frukt och godis finns alltid i konferenslokalerna.
 
En nytillkommen aktivitet är ”Vinprovning Bocelli” ledd av sommelier Robert H Gustafsson – och som namnet antyder är det viner från Andra Bocellis familjegård i Toscana.
Familjen har sedan 1831 producerat vin enligt hantverkets konst och än idag drivs gården med stor omsorg och kärlek.
Vinprovningen på Mullsjö Hotel blir alltid en höjdpunkt med handplockade viner från familjen Bocellis vinkällare och förstås med toner till - från den världskände tenoren.  
 
 
Covid-19 restriktioner
Linda Onvel, Sales & Marketing, manager förklarar hur man anpassat hela anläggningen efter de rådande omständigheterna
—Vi har flera lokaler med stora ytor och i de fall vi har mycket bokat planerar vi måltider och sittplatser utefter det med avstånd och att det inte uppstår köbildning.
Vi är måna om att alla ska känna sig trygga när man kommer hit och vi har inte haft några problem med att undvika trängsel vare sig i restaurang eller konferenslokaler.

FAKTA

54 rum
2,5 mil från Jönköping
1,9 km från Mullsjö station och
10 km från skidorten Mullsjö Alpin
.

Bekväma rum med gratis Wi-Fi och platt-tv, vissa med sjöutsikt.
 
Alla årstider har något speciellt att erbjuda i Mullsjö. Slalombackar och skidspår finns på cirka tio minuters avstånd med bil.

Sommartid är det kanot, fiske, bad, tennis och ridning som gäller. En runda på landets äldsta golfbana Ryfors, eller bara ströva längs vildmarksleden. Rekreation med bastu och bad i den marmorerade inomhuspoolen står alltid till förfogande året om.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter