Affärsresenären_logga_2017_svart

Boqueria Göteborg

Den populära krogen Boqueria öppnade i Stockholm 2012 och fick sin första systerkrog i Åre under 2019. Från december 2020 hittas konceptet även i Göteborg där Boqueria erbjuder en dynamisk mix mellan restaurang, bar och mötesplats. Inspirationen till menyn kommer från det spanska köket och framförallt från kulinariska vallfärdsmål som San Sebastian och Barcelona.

Boqueria har nu alltså öppnat på Götaplatsen 9, i hjärtat av centrala Göteborg. Restaurangen kommer vara öppen från lunch till sen kväll och fokusera på sin egen tolkning av tapas, pintxos och spanska delikatesser tillsammans med goda viner och spännande drinkar.

Restaurangen är uppdelad i två olika avdelningar, dels den vanliga restaurangen med full meny, dels en lite mer avslappnad bardel där man kan umgås över ett glas, lite pintxos och enklare tapasrätter. På kvällarna kommer det vara lite stimmigare med DJ:s och liveuppträdanden. Det finns även en stor uteservering.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att äntligen få öppna dörrarna till Boqueria Göteborg. Lokalen är helt fantastisk och belägen på bästa adress mitt i stan. Vi ser fram emot att visa göteborgarna vårt unika koncept och vår tolkning av det spanska köket. Vi tror att vi kommer bidra till Göteborgs restaurang-och nöjesscen och bli ett bra komplement tillallt spännande som redan finns i staden, säger Boquerias VD Napolyon Sürer.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter