Affärsresenären_logga_2017_svart

Josefine Gudmundson ny VD för Comfort Hotel Göteborg

Från Sävedalen via Leysin, Peking och Manhattan. Josefin Gudmundson tar i maj över som ny VD och hotelldirektör för Comfort Hotel Göteborg på Skeppsbron.

Nuvarande hotelldirektör för det populära Clarion Collection Hotel Fregatten i Varberg Josefin Gudmundson tar den 12 maj över som ny VD för det 300 rum stora Comfort Hotel Göteborg. Hotellet som 2016 nyinvigdes efter en totalrenovering och kraftig utbyggnad har blivit ett flaggskepp för den nordiska hotellkedjan Comfort Hotel.

- På kort tid har Comfort Hotel Göteborg tagit position i Göteborg. Läget på Skeppsbron och inte minst den internationellt prisbelönta takbaren TaKeT har gjort hotellet populärt bland stans besökare och bland göteborgarna. För att fortsätta utvecklas så behöver stället en ledare som är orädd, tar plats och som vågar pusha gästupplevelsen till nya nivåer. Josefin är den perfekta personen för det uppdraget och jag är därför oerhört glad över att hon tackat ja till utmaningen och vi som hotellbolag har möjlighet att fortsätta erbjuda spännande karriärvägar till våra medarbetare, säger Comfort Hotel Sveriges driftsdirektör Pernilla Bergendahl.

Gudmundson har med undantag för studier i företagsekonomi på Stockholms Universitet alltid haft fullt fokus på hotellbranschen. Hon har studerat hotellmanagement på det ansedda Swiss Hotel Management School i Leysin och hon har fördjupat kunskaperna i gästservice på hotell i Peking och New York. Nu tar Josefin över Göteborgs största budgethotell.

- Det känns fantastiskt kul att komma hem till Göteborg igen och att få kavla upp ärmarna och jobba för att locka tillbaka besökarna till stan. På Comfort har vi ambitionen att vara bästa platsen att utgå ifrån när man upptäcker en stad. Och genom att erbjuda prisvärt boende mitt i stan göra det möjligt för gästerna att få mer pengar över till restaurangupplevelser, konserter och matcher. Skeppsbron är Göteborgs nya epicentrum och tillsammans med teamet på hotellet och alla duktiga näringslivsprofiler i området så ska vi fortsätta öka antalet besökare, säger tillträdande VD:n och hotelldirektören Josefin Gudmundson.

Josefin Gudmundson tillträder som VD för Comfort Hotel Göteborg den 12 maj.