Affärsresenären_logga_2017_svart

Hyundai lägger i N-växeln med helt nya KONA N – en äkta ”Hot SUV”

Hyundai Motor Company introducerar helt nya KONA N tillsammans med sin nya prestandafilosofi och ambition för hållbar körglädje.

KONA N är inte bara det senaste tillskottet till Hyundais växande prestanda-utbud, utan också den första N-modellen med SUV-karaktär. En bil som erbjuder en kombination av mångsidighet, livlig acceleration, smidighet och racingprestanda redo för banan.

KONA N - kraftfull och smidig prestanda
Med teknik inspirerad av motorsport utmärker sig N-varumärket när det kommer till att leverera entusiasm i körningen genom att tillhandahålla banracingkapacitet och kurvtagningsförmåga för sportbilar i vardagen. Helt nya KONA N som nu introducerats är inget undantag.
KONA N är en äkta ”hot SUV” med prestandanivå som en hot hatch. Den krossar fördomar om att SUV:ar skulle sakna körglädje och som N-modell går den bortom alla begränsningar för en vanlig SUV,” säger Albert Biermann, President och Head of R&D Division på Hyundai Motor Group. 

– Vi är glada över att få dela våra tankar och vision om hur N-varumärket skall bli en ledare inom prestandakategorin med både förbränningsmotorer och vår bevisade marknadsledande teknik för batterielektriska och bränslecellsdrivna bilar," säger Thomas Schemera, Executive Vice President och Head of Customer Experience Division på Hyundai Motor Company.

KONA N drivs av en 2.0-liters turboladdad GDI-motor med en åttaväxlad våt dubbelkopplingslåda (N DCT). N DCT är en förbättrad version av Hyundais egenutvecklade 8DCT, en våt dubbelkopplingslåda med åtta växlar. För att matcha växellådan med N-modellerna har 8DCT fått förbättrad hållbarhet, som gör att den kan hantera påfrestningar från prestandabilar. I kombination med en 2.0-liters T-GDI uppnås optimal prestanda genom applicering av unika utväxlingar. Växellådans kontrollenhet är kalibrerad för N, vilket resulterar i snabbare växling som möjliggör en mängd exklusiva körfunktioner – inklusive N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) och N Track Sense Shift (NTS) som maximerar den rent av upphetsande körupplevelsen.

Hyundai Motor expanderar sitt N och N Line-sortiment till hela 18 modeller fram till 2022. Flödet av nya N- och N Line-modeller kommer att omfatta varianter i samtliga stora bilsegment, för att passa behoven hos alla typer av bilentusiaster. 
N-varumärket tar sikte på hållbar körglädje
Hyundai Motor planerar att bygga vidare på sin framgång med N-varumärket inom e-performance med möjligheten till drivlinor som är både elektriska och bränslecellsdrivna.

Helt nya Hyundai KONA N har svensk lansering efter sommaren 2021. Priser och fullt utrustningsprogram presenteras framöver.

loading...

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter