Affärsresenären_logga_2017_svart

Fredrik Wetterlundh har rekryterats till tjänsten som Chief Human Resources Officer för Scandic Hotels Group. Han påbörjar sin tjänst i augusti 2021 och kommer att ingå i Scandics koncernledning. Fredrik kommer närmast från en roll som global HR-chef inom fusioner och förvärv på Ericsson.

Fredrik Wetterlundh har tidigare haft seniora HR-befattningar i ett flertal stora organisationer, bland annat på Sobi, Pfizer, Kraft Foods (numera Mondelez) och Astra Zeneca. De senaste året har han på Ericsson bland annat ansvarat för att bygga förtroende och en gemensam företagskultur under ett och samma tak i samband med organisatoriska förändringar.

Läs hela inlägget »

Från Sävedalen via Leysin, Peking och Manhattan. Josefin Gudmundson tar i maj över som ny VD och hotelldirektör för Comfort Hotel Göteborg på Skeppsbron.

Läs hela inlägget »

Efter närmare fyra år som VD för Sveriges marknadsföringsbolag lämnar Ewa Lagerqvist Visit Sweden. Under perioden har verksamheten genomgått en stor förändring och stramats upp finansiellt.
- Det har varit fantastiska år, utmanande men berikande, då vi bland annat har infört en tydlig agenda för hållbarhet och digitalisering. Samtidigt har vi varit drivande i besöksnäringens satsning på hållbarhet och genom begreppet Svemester nyligen fått uppdraget att marknadsföra Sverige på hemmaplan

Ewa lämnar den operativa rollen som VD under februari och Susanne Andersson, nuvarande vice ordförande i Visit Swedens styrelse, tar över som tillförordnad VD fram tills en ny, långsiktig VD rekryterats. Rekryteringsprocessen har redan inletts.

I samband med att Susanne Andersson blir tillförordnad VD, lämnar hon tillfälligt sitt uppdrag i bolagets styrelse. För att säkerställa fortsatt stark framdrift i bolaget tillsätts Hanna Stenholm som vice VD. Hanna är idag Chief Officer för Business Support hos Visit Sweden.

Läs hela inlägget »

Efter en 20-årig internationell karriär är hotellexperten och ledarskapsförfattaren Monika Hilm tillbaka i Sverige som ny vd på Yasuragi, den japanska spa- och konferensanläggningen som genom åren blivit något av en institution för hälsa och välmående.

Läs hela inlägget »

Mats Johannesson blir ny vd för MTR Pendeltågen, samtidigt lämnar han över sin roll som vd på MTRX till Joakim Sundh, som varit tillförordnad i rollen sedan 1 oktober. 

Läs hela inlägget »